KUPP 2.1

Starts  — Ends

Oslo, Norway

KUPP er et utviklings-, nettverks- og promoteringsprogram for unge, lovende komponister under 35 år, initiert av Norsk Komponistforening, Talent Norge, NB Noter og Music Norway med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Det norske komponistfond.

Årets KUPP komponister

Bendikhk 13 photo Pernille Sandberg
Bendik Hovik Kjeldsberg (foto: Pernille Sandberg)
Elise Macmillan 1
Elise Macmillan (foto: Andrea Galiazzo)
Kari Telstad Sundet foto Jorunn Sundet2
Kari Telstad Sundet foto Jorunn Sundet
Martyna Kosecka KUPP
Martyna Kosecka
Mathieu Lacroix foto mikkel walle
Mathieu Lacroix (foto: Mikkel Walle)
Mariam Gviniashvili Credit Koka Nikoladze
Mariam Gviniashvili (foto: Koka Nikoladze)

Ambisjonen for programmet er å utdanne og bistå komponistene i deres internasjonale arbeid, med mål om flere samarbeid, fremføringer samt et større kjennskap til internasjonale bransjekontakter. I programmet får komponistene også i oppdrag å komponere for et ensemble, gjerne med utgangspunkt i eksisterende eller ønskede samarbeid.

Den neste fasen blir med profesjonelle ensembler. Det legges her opp til et tett og dynamisk samarbeid der Music Norway og Norsk Komponistforening også vil knytte det faglige innholdet enda tettere opp mot den enkelte deltaker, basert på samtaler og kunnskap om hvor hver av dem står i sine karrierer, hvilke prosjekter de holder på med og hvilken retning de jobber i.

Programmet går over ett år og består av kursing, mentorsessions, promotering, nettverkssamlinger, komponering av nye verk samt møter med programansvarlige i festivaler, plateselskaper og andre relevante aktører. Det blir lagt opp til fire felles samlinger, hvor komponistene dels arbeider i gruppe, dels individuelt. Ved deltakelse i programmet forplikter komponistene seg til å delta i samlingene og til å jobbe aktivt og målrettet mellom samlingene i programmet. Du trenger ikke å være medlem av Komponistforeningen for å kunne søke om deltakelse.

Innholdet i programmet blir satt sammen av Music Norway og Norsk Komponistforening.

Samarbeidspartnere

NKF
Talent Norge
NB noter

Støtte

DNB
Det Norske Komponistfond
Talent Norge