Nordic Film Music Days & Harpa

Starter  —  Slutter

Berlin, Tyskland

Norsk Komponistforening
Harpa erik ljunggren mindre
Erik Ljunggren er nominert til Harpa for musikk til filmen "Gritt"

De siste årene har HARPA Nordic Film Composers Award & Nordic Film Music Days på Nordische Botschaften i Berlin blitt en fast del av arrangementskalenderen under BERLINALE – Berlin International Film Festival. Det er en unik mulighet til å sette søkelyset på nordiske komponister og å feire musikken deres under denne prestisjetunge festivalen.

Nordic Film Music Days er et to dagers arrangement som samler filmindustrien og profesjonelle komponister til nettverksbygging, inspirasjon og faglig påfyll. Nordiske filmmusikkdager skaper et rom for å kommunisere, starte fremtidige samarbeid, utdanne og skape nettverk under festivalen.

- Nordic Film Music Days er vanligvis en unik nordisk møteplass for filmkomponister som foregår i Berlin i forbindelse med Berlinalen. I år blir det digitalt og vi jobber sammen med NOPA OG Norsk Komponistforening for å lage en sosial tilstelning rundt prisutdelingen HARPA, sier prosjektleder Einar Idsøe Eidsvåg.

HARPA Nordic Film Composers Award

Harpa-prisen deles ut hvert år, og er en anerkjennelse fra komponistforeningene i de nordiske landene. En nasjonal jury har nominert Erik Ljunggren for hans filmmusikk til den norske spillefilmen «Gritt» (regissert av Itonje Søimer Guttormsen).

Musikken spiller en viktig rolle i denne filmen, for sammenheng, regi og helhetlig tone, og for å veve sammen alle lagene i dramaet.

— Juryen

Som tidligere reflekterer de nominerte høy kvalitet og unike kunstnerskap, i en blanding av elektroniske lydlandskap, delikate og sterke temaer, gode samarbeid, rikt orkestrert musikk og svært originale partiturer.

Harpa deles ut under festivalen Nordic Film Music Days.

Partnere i prosjektet

NKF
Norsk Komponistforening
Nopa logo pa bla bakgrunnm scaled
Nopa