Årets Internasjonale Suksess 2019

Starter

Oslo, Norge

Spellemann

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.

De nominerte er:

Lise Davidsenvinner Spellemann2019
Lise Davidsen vinner av Spellemann for Årets internasjonale suksess 2019
Aurora Spellemann2019
Aurora nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2019
Boy Pablo Spellemann2019
Boy Pablo nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2019
Cashmere Cat Spellemann2019
Cashmere Cat nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2019
Caroline Ailin Spellemann2019
Caroline Ailin nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2019

Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Tidligere prisvinnere er Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015)

Kriterier:

De nominerte skal ha bidratt til å synliggjøre Norge i utlandet og skal gjennom godt entreprenørskap ha dannet grunnlag for økt verdiskaping. Kommersiell, faglig og musikalsk suksess skal vektlegges, herunder musikksalg (streams, downloads og fysisk salg), radiospillinger, listeplasseringer, konserter og medieomtale i utlandet. Godt samarbeid med norsk støtteapparat lokalt og internasjonalt og vilje til å dele kunnskap og nettverk vektlegges i vurderingen.

Vinneren offentliggjøres i forbindelse med Spellemann

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

Juryen har bestått av: Sondre Lerche (juryleder),Adem Osman Adem, Helene D. Borch, Kristin Winsents, Birgitte Mandelid, Goran Obad, Tine Tyldum og Axel Hyge.