Vil du bli med til Donaueschingen 13.-16.oktober?

Starter  — Slutter

Donaueschingen, Tyskland

Donaueschinger Musiktage ble stiftet i 1921 og organiserer av SWR (Südwestrundfunk). Festivalen er en av de mest ettertraktede samtidsmusikkfestivaler på det europeiske kontinent – i løpet av de siste åra har flere komponister blitt fremført der: Lars Petter Hagen, Øyvind Torvund, Eivind Buene, Rolf Wallin og Cikada ensemble har spilt.

Donau

Vi har fått tilbakemelding fra feltet at festivalen er en god arena og ettertraktet arena for samtidsmusikkfeltet, samt mange nordmenn er blitt fremført der. I år foregår festivalen fra 13.-16.oktober vi ønsker å sette i gang med et pilotprosjekt hvor opptil fem bransjeaktører får et reisetilskudd og adgang til festivalen. Ønsker du å søke om å få bli med, så kan du søke «her». Årets program finner du her

Prosjektleder fra Music Norway er Einar Idsøe Østevik Eidsvåg. Han blir med på festival.


Eivind Buene hadde urfremføring under Donaueschinger Musiktage ifjor, og har følgende om å si om festivalen

- Hele den tyske samtidsmusikkbransjen er der, så du får oversikt i en bitteliten by. Alle verk som fremføres er urfremføringer, så alt er ikke nødvendigvis genialt, men det er ferskt. Donaueschingen er et bra sted for musikere, komponister, dirigenter og andre bransjeaktører å bli oppdatert på feltet.

Søknadsfrist er 15.september. De som blir valgt til å bli vil få tildelt et resietilskudd og adgang til festivalen.Om du anser deg selv som en relevant aktør for denne turen, så oppfordres du herved til å søke.