Eurosonic 2021

Starter  — Slutter

Groningen / Online, Nederland

ETEP - European Talent Exchange Program

Eurosonic 2021 arrangeres i år digitalt.

Music Norway og Eurosonic har inngått et samarbeid med NRK P3 om filming og produksjon av de norske konsertene til årets digitale konferanse.

Eurosonic er det viktigste bransjetreffet og festivalen for live-bransjen I Europa (verden). Via dialog med festivalen tilrettelegger Music Norway for at et utvalg norske artister spiller festivalen og at norsk bransje kan være tilstede på arenaen. Dette sikrer norsk synlighet og tilstedeværelse på en av de viktigste live arenaene I Europa.

Music Norway har vært tilstede på Eurosonic og lagt til rette for norske showcaser i flere år. Etter innspill fra Norsk bransje er det ønskelig å fortsatt være aktiv på denne arenaen da det er en av de viktigere showcase festivalene for live-bransjen i Europa.

Via dialog med booking sjef Robert er Music Norway aktivt med i booking-prosessen for å sikre at eksportklare artister blir booket til festivalen. Music Norway gir reisetilskudd til artister + bransjerepresentanter for showcasende band som er booket til festivalen.

Eurosonic2021

Artistene som er booket til den digitale versjonen av Eurosonic 2021 er:

  • SKAAR
  • Sassy009
  • Orions Belte
  • Henrik Felipe

Norske artister og norsk bransje har vært godt representert på Eurosonic de senere årene. Flere artister fra Norge har vunnet priser på arrangementet, deriblant Donkeyboy, Envy (Nico & Vinz), Todd Terje, Aurora, Alan Walker, Sigrid, Smerz og Girl in Red. 30 norske bransjepersoner reiste til Eurosonic i januar 2020.

Eurosonic har en imponerende merittliste over nye acts de har hjulpet med å slå igjennom på den internasjonale livemusikkscenen. Showcase-arrangementet har kickstartet den internasjonale karrieren til artister som Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora, Dua Lipa og mange flere. Dette er både blitt gjort ved å tilby de en scene under Eurosonic, men også ved å støtte dem etter arrangementet gjennom deres European Talent Exchange Program (ETEP).