Nordic Music Biz’ 20 under 30 2020

Starter

Oslo, Norge

NOMEX

For tredje året på rad er 20 unge, nye aktører i bransjen blitt trukket frem i «Nordic Music Biz´ Top 20 under 30». Dette er årets utvalgte.

Artister, låtskrivere og produsenter fra Norden gjør seg bemerket på hitlister verden over, og nye talenter blir stadig dyrket frem i Norden og omfavnet av et globalt publikum. En viktig del av denne suksessen er teamene rundt artistene, og nå har juryen gått igjennom alle nominasjoner fra den nordiske musikkbransjen og valgt ut 20 unge bransjeaktører som peker seg ut.

Årets norske vinnere er:

Agnes Kristiansen
Agnes Kristiansen, Head of Domestic Repertoire, Sony Music Norway
Ask Frederik Berg
Ask Frederik Berg Co-founder & Project manager, Act Entertainment, Norway
Magdalena Kellman
Magdalena Kellman, Managing Director, Nora Affairs / Project Manager Nora Collective, Norway
Marthe Heggenhougen
Marthe Heggenhougen, CEO and Booking Agent, Vibe Agency, Norway
Petter Walther Walthinsen
Petter Walther Walthinsen, A&R, Warner/Chappell, Norway
Sverre bylarm
Sverre Aksel Eilertsen, Head of booking/ booking manager, by:Larm & Parkteateret, Norway

Under by:Larm 2020 vil årets kull av Nordic Music Biz´ Top 20 under 30 blir feiret med en lunsj arrangert av Utenriksdepartementet og en diplomseremoni. Dette skjer torsdag 27. februar.

I utvelgelsen av de 20 har juryen basert seg på: vekst i selskapet, karriereutvikling, anseelse i bransjen, innflytelse på bransjen i 2019, artistutvikling, innovasjon, konsertinntekter, salg, strømmetall, kampanjer, radio og TV dekning.

Top20under30 Nordic Music Biz2020
Top 20 under 30 Nordic Music Biz 2020 during the award ceremony at by:Larm 2020

Øvrige nordiske vinnere:

 • «I fjor ble jeg valgt ut som en av vinnerne av top 20 under 30. Det var en stor ære å bli anerkjent av mine bransjekolleger. I år har jeg fått muligheten til å bli del av den svenske juryen, sammen med Helen McLaughlin og Jonas Holst. Det var et ekstraordinært utvalg av nominerte i Norden, noe som virkelig viser hvor innovative og hardtarbeidende vi er i musikkbransjen.

  Jeg føler meg trygg på de 20 personene på årets liste. Personlig er jeg virkelig stolt over å være en del av den samme gruppen som en alumner. Jeg vet at de vil bidra til å modernisere, utfordre og utvikle industrien fremover. De har allerede oppnådd fenomenale ting på sine individuelle felt og vil definitivt ha fantastiske karrierer i årene som kommer. Jeg og resten av juryen er stolte av å ta del i dette fantastiske initiativet og vil fortsette å jobbe for å synliggjøre nordisk talent.»

  -Anton Waltari, Writer Relations, Stim, 20 under 30 alumni og medlem av juryen.

  Juryen bestod av:

  Lasse Kinden (Act, NO), Margit Katharine Bøhn (Sony Universal Germany, NO), Daniel Langleite (Knirckefritt, NO), Helen McLaughlin (Head of A&R & Business Development, The Kennel, SE), Jonas Holst (Universal Music Publishing Scandinavia, SE), Anton Waltari (Stim, SE), Jesper Mardahl (Promus, DK), Xenia Grigat (Luger, DK), Signe Tobiassen (Musikundervisning, DK), Unnsteinn Manuel Stefánsson (101 radio, ISL), Signý Leifsdóttir (Iceland Music), Aino-Maria Paasivirta (Fullsteam, FIN), Rafael Elivuo (Kaiku Entertainment, FIN), Tina Jukarainen (Manage Me, FIN)

  Det er NOMEX som har tatt initiativ til prisen, og består av de nordiske eksportkontorene for musikk: Export Music Sweden, Iceland Music Export, Music Export Denmark, Music Finland og Music Norway.