Åpent hus: Lynkurs i WeChat

Starts
From  —  To

online, China

Kommuniser med kinesiske bransjefolk der de er.

Ønsker du å gjøre business med kinesere i en eller annen form er WeChat, Kinas fremste «app for allting», noe du kan lære deg først som sist.

WeChat er, med Wikipedia som kilde en kinesisk multifunksjonell meldings-, sosial- og mobilbetalings-app som er utviklet av selskapet Tencent (bla. eier av Kinas største digitale streaming plattformer for musikk). Appen ble lansert i 2011 og ble en av verdens største mobilapplikasjoner i 2018, med over 1 milliard aktive brukere hver måned. WeChat brukes til alt fra å bestille taxi, overføre penger, chatte til å markedsføre produkter, tilbud etc.

WeChat brukes av så og si alle i Kina og de bruker tjenestene i appen fremfor e-mail og andre skriftlige kommunikasjonsmetoder. Å kunne bruke appen til å kommunisere både en til en, til en gruppe eller tilgang til produkt/ tjenester er essensielt for å kunne gjøre business med og mot det kinesiske markedet.

Vi gjør oppmerksom på at WeChat overvåkes av myndighetene som sensurerer innhold som de vurderer som uønsket.

Geir Lindahl
Geir er rådgiver i Performing Arts Hub Norge. Han jobber spesielt med å utvikle tiltak for å styrke støtten til norske kunstnere og selskaper på internasjonalt nivå, og han leder støtteprogrammer for feltet pluss Open Calls.
Wen Wen 600x400
Wen Wen drifter selskapet Hermark culture

Vi har hentet inn Wen Wen som til daglig drifter selskapet Hermark culture. Wen Wen har lang fartstid og førstehåndskunnskap med å sette opp turneer med internasjonale musikere og scenekunstnere i hele Kina. Hun har hatt stor suksess med å markedsfør norske og europeiske kunstnere mot kinesisk publikum og bransje. Wen Wen understreker viktigheten av å kunne kommunisere og historiefortelle via WeChat for å sikre lokale partnere og for å fange opp interesse generelt. Hun vi i dette møtet gi oss en innføring i hva en trenger og vite om hvordan WeChat fungerer. Dette vil skje i samtale med Geir Lindahl, rådgiver i Danse- og Teatersentrum. Geir har flere års erfaring med å bruke WeChat som arbeidsverktøy i sitt arbeid med kinesiske kulturaktører og ved å merkevarebygge norsk scenekunst.

Samarbeidspartner

Denne utgaven av Åpent hus gjøres i samarbeid med: