Ultima sitt internasjonale delegatprogram

Starts
Time

Oslo, Norway

Skjermbilde 2023 06 23 kl 11 05 55

Ultima Oslo Contemporary Music Festival er Nordens største festival for samtidsmusikk, og arrangerer for 9. år på rad sitt internasjonale gjesteprogram.

Besøksprogrammet samler kunstneriske ledere, presse og utøvere fra sentrale institusjoner innen kunstmusikkfeltet, og har etablert Ultima som en sentral møteplass for den internasjonale bransjen. Deltagelse forutsetter at den påmeldte er arrangør eller innenfor norsk musikkbransje.

Korona-epidemien gjorde det umulig å gjennomføre et fysisk besøksprogram i 2020. I år blir det derimot andre boller. Europa er "åpnet opp" og det kommer 17 utenlandske delegater og 17 norske. Sammen skal de på nettverksmøter, mingling og opplevelser over fire dager.

Delegatprogrammet åpnet 15. september med besøk i Oslo Konserthus med konserten Jordens Sang av Rolf Gupta. Munchmuseet er møteplass hver kveld for delegatene.

16. september består programmet av Anna Jalving: Duo IV - Extended Territories på Sentralen, Jennifers Walsh's PERSONHOOD i Operaen, og Stine Janvins Voices From Your Future Past Live på Blå.

Fredag 17. september er det konsert med Klangforum Wien i Universitetets Aula og Rolf Erik Nystrøm & Juliana Venter: The Tears of Things i Akershus Festning, mens lørdag kan by delegatene på busstur til Henie-Onstad og Talk med Rob Young og Ambient Afternoon med Carmen Villain og Felicia Atkinson, samt konserter med Eva Reiter: Eupepsia Dyspepsia på Sentralen, Ingar Zach & Ensemble Musikfabrik i Operaen.

Alle dager oppfordres delegatene til å besøke Son.AR, en lydinstallasjon av Stine Janvin, Davide Luciani, Fabio Perletta og Jordan Juras, og utstillingen med Noe Eshkol i Oslo Kunstforening.