Disse skal til Disney Music, Netflix og Riot Games

Deltakerne er klare og programmet er satt for trade mission til Los Angeles med fokus på synkronisering.

Skrevet av Henning Lefsaker 22.02.2024

Downtown los angeles 2023 11 27 05 18 42 utc

Fra 4. til 7. mars 2024 gjennomfører Music Norway en trade mission til Los Angeles, USA. Målet er å styrke båndene mellom norsk musikk og den internasjonale film-, TV- og spillindustrien gjennom nettverksbygging og møter med noen av bransjens mest innflytelsesrike aktører. Initiativet samler nøkkelpersoner fra den norske musikkbransjen for å utforske og ekspandere synkroniseringsmuligheter innen film, TV, spill.

I løpet av dagene skal deltagerne blant annet på besøk til Riot Games, Disney Music Group og Netflix. Opplegget består også av nettverkssamlinger og deltagelse på Music Supervisors Guild Awards og Nordic Opportunity Week.

De fem utvalgte deltakerne er:

Joachim Alte
Joachim Alte / Ekko Agency

Joachim Alte er medgrunnlegger og leder for Sync & Music Supervision ved Ekko Agency, Norges ledende synkroniseringsbyrå. Gjennom deres online synkroniseringskatalog, ekkosongs.no, representerer de et bredt spekter av musikk fra noen av de største artistene i Norge samt en rekke fremadstormende talenter. Alte, som selv har bakgrunn som en anerkjent låtskriver og musikkprodusent, etablerte Ekko Agency i 2017.

Sara Skarpaas
Sara Skarpaas / Sony Music Norway

Sara Skarpaas, Sync Licensing & Brand Partnerships Manager ved Sony Music Norway, representerer Sony Music Norways norske artister og katalog, inkludert lokale underlabels. Hun jobber med alt fra nye norske talenter til etablerte internasjonale artister med betydelige meritter innen synkronisering. Sara representerer også utvalgte lokale artister fra The Orchard. I tillegg bidrar Sara aktivt til musikkbransjen som styremedlem i GAiN (Game Audio in Norway) og som en del av ledelsen for nisjefestivalen Høstsabbat, hvor hun engasjerer seg i den lokale undergrunnsscenen.

Elise Hessevik
Elise Hessevik / Knus Music

Elise Hessevik er grunnlegger og leder for Knus Music, et synkroniseringsbyrå basert i Bergen. Knus Music representerer fem norske komponister: Martin Smoge, Benedicte Maurseth, Fredrik Drønen, Jørn Lavoll, og Linn Kathrin Taklo, som skaper musikk for film, TV og spill. Elise har en allsidig bakgrunn fra musikkbransjen i Norge, inkludert roller som investor, gründer, prosjektleder og konsulent.

Wendi Pendaza Kazonza
Wendi Pendeza Kazonza / GILT

Wendi Pendeza Kazonza jobber i GILT som gjør forlagstjenester, musikkonsultasjon og agentur for TV- og filmkomponister. Hos GILT er Kazonza ansvarlig for forlagsstjenester, inkludert klarering av musikkrettigheter og registrering av ny musikk for komponistroyalties. Selskapet fokuserer på å lisensiere musikk for TV, film, teater og podkaster, og representerer komponister som Kristoffer Lo, kjent for musikken i den prisvinnende serien "Makta" og komponisten Ola Fløttum, som skapte musikken for den Oscar-nominerte filmen "Verdens verste menneske". GILT er basert i Oslo.

Tim Dunham
Tim Dunham / 777 / Indie Recordings / Propeller Recording

Tim Dunham er medgrunnlegger av plateselskapet og forlaget 777 Music (bob junior, Konradsen, boy pablo), hvor han er co-manager for boy pablo og leder for A&R & Marketing. I samarbeid med to av Norges fremste uavhengige plateselskaper, Indie Recordings (Gåte, Djerv, Fixation) og Propeller Recordings (Highasakite, Sløtface, Amanda Tenfjord), representerer Tim en variert katalog av masterinnspillinger for synkronisering, som dekker alt fra folk, metal og pop. Han er opprinnelig fra Toronto, Canada, men er nå basert i Oslo.

Deltagerne er plukket ut av eksternt fagutvalg. Wendi Pendeza Kazonza er varamedlem til styret i Music Norway.

Dette programmet blir gjort mulig med prosjekttilskudd fra Utenriksdepartementet og Kultur- og Likestillingsdepartementet.