12 nominerte album til Phonofile Nordic Music Prize

12 nordiske albumen kjemper om tittelen ‘årets beste nordiske album’. Vinneren kåres under by:Larm i mars.

Skrevet av Rebeca 11.02.2015

Phonofile Nordic Music Prize WEB

Phonofile Nordic Music Prize er en årlig pris som hedrer det beste nordiske albumet fra året som var. Prisen ble initiert av by:Larm og ble delt ut for første gang i 2011. Det året tok islandske Jónsi med seg prisen. Senere har Sverige fått prisen tre år på rad med Goran Kajfes (2012) , First Aid Kit (2013), og The Knife i fjor for albumet ‘Shaking the Habitual’.

I mars vil vi få vite om en svensk artist nok en gang vil få den ærefulle tittelen «Beste nordiske album 2014».

Dette er de nominerte albumene til Phonofile Nordic Music Prize 2014.

Emilie Nicolas (NO) – Like I’m a Warrior

Gracias (FI) – Elengi

Iceage (DK) – Plowing Into the Field of Love

Lorentz (SE) – Kärlekslåtar

Lykke Li (SE) – I Never Learn

Neneh Cherry (SE) – Blank Project

Mirel Wagner (FI) – When the Cellar Children See the Light of Day

MØ (DK) – No Mythologies to Follow

Pink Street Boys (ICE) – Trash From the Boys

Prins Póló(ICE) – Sorrí

Selvhenter (DK) – Motions of Large Bodies

Todd Terje (NO) – It’s Album Time

Det er en nordisk jury bestående av Ralf Christensen (DK), Niklas Elmér (SE), Ilkka Mattila (FIN), Audun Vinger (NO) and Arnar Eggert Thoroddsen (ICE) som sammen har hatt den krevende oppgaven å komme frem til de 12 nominerte.

Dette er deres uttalelse om de nominerte:

– Even though the climate can be cold, the Nordic countries have for a long time been a “hotbed” for musical innovation and progressive stance regarding popular music. The Phonofile Nordic Music Prize, established in 2010, has sought to mirror this ever-evolving scene and this year is no exception. “Scandi-pop” has certainly some common, if unintelligible, features but it’s the variety of modern music making in that one region that continues to dazzle. This year, for instance, we have a female five piece from Denmark that specializes in noise-led, experimental brass music, ethereal neo-pop from Norway sung by alluring, icy songstress, down and dirty scuzz-rock from Iceland, urban hip-hop from Finland and avant-pop from the eternally iconoclastic Neneh Cherry. The Phonofile Nordic Music Prize has room for both youngbloods and established acts but most importantly, it’s the first stop for anyone interested in the most happening sounds in Scandinavia today.

May the Nordic aura embrace your souls!

Spente arrangører

Bak prisen står Phonofile, GramArt, by:Larm og Music Norway. Phonofiles Erik Brataas ser frem til et langsiktig samarbeid om å utvikle prisen.

Phonofile er glade for muligheten til å samarbeide tettere med by:Larm i å utvikle Phonofile Nordic Music Prize som den mest prestisjefylte prisen for hele den nordiske musikkindustrien. Kvaliteten på den kunstneriske kreativiteten, mangfoldigheten og produksjonen i Norden er regelrett imponerende. Phonofiles ambisjon med Phonofile Nordic Music Prize er å aktivt delta i å utvikle musikkindustrien i Norden. Vi ser frem til å utvikle Phonofile Nordic Music Prize videre i årene som kommer sammen med by:Larm, GramArt og Music Norway.

Prisvinneren vil i tillegg til æren bli tildelt en sjekk på NOK 30.000,- gitt av GramArt.

GramArt er glad for å være en del av Phonofile Nordic Music Awards i år. Vi håper at prisen kan bidra til fortsatt økende internasjonal oppmerksomhet til kvaliteten og mangfoldet i den nordiske musikkscenen, sier daglig leder i GramArt, Tonje Kaada.

Også direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog er spent på samarbeidet.

– Music Norway er glade for at by:Larm igjen skal hedre nordisk musikk og dele ut Phonofile Nordic Music Prize og det er kjekt for oss å få være med på et større team som jobber med å utvikle prisen og gjøre den til en god, relevant og viktig nordisk musikkpris. Bylarm er en viktig arena for oss, og vi deler deres ambisjon om å lage den beste møteplassen for nordisk musikk, for oss i Norden og ikke minst for et internasjonalt publikum.

Spesialutgave av Nordic Playlist denne uken

De nominerte albumene ble presentert i en spesialutgave av Nordic Playlist. Francine Gorman fra Nordic Playlist er spent på å se hvilket album som stikker av med prisen.

– Det har vært et fantastisk år for nordiske album, så vi er spent på å se hvem som vinner og høre gjennom noen av årets beste album på veien dit. says Francine Gorman of Nordic Playlist.

Vinneren vil bli kåret av en internasjonal jury bestående av Jonathan Galkin (DFA Records), Jude Rogers (The Guardian), Laurence Bell (Domino Recording Company) og Jeanette Lee (Rough Trade Records).

Prisen vil bli delt ut under by:Larm i mars. Alle delegater er velkomne til å delta på eventet torsdag 5. mars.


Emilie Todd 600x400