Årets internasjonale suksess: Artistdebut og milliard-streaming

Grammy-nominasjon, storproduksjoner og artistdebut preget Stargates 2017.

Skrevet av Rebeca 05.06.2018

Stargate nominert Spellemann 2017
Stargate nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2017

Stargate, bestående av Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen, har oppnådd enorm suksess i løpet av en lang karriere. Allerede i 2006 gikk Ne-Yo-singelen «So Sick», produsert og skrevet sammen med Stargate til topps på Billboards Hot 100-liste. Deretter fulgte en lang rekke hits med artister som Beyoncé, Rihanna og Shakira, samt to Grammy-priser til peishyllen for Ne-Yo-låten «Miss Independent» (Best R&B Song) og Rihannas «Only Girl (In the World)» (Best Dance Recording).

2017 markerte starten for duoen som artister under Stargate-navnet. Debuten kom i mars med låten «Waterfall» med Sia og Pink på vokal. I tillegg ble Stargate Grammy-nominert for låten «Try Everything» med Sia og Shakira, og skrev og produserte med Julia Michaels, OneRepublic og Sam Smith. Stargate-skrevne og -produserte låter ble i 2017 streamet over 1,4 milliarder ganger på Spotify.

https://www.youtube.com/watch?...

– Vi er glade for nominasjonen, og synes det er veldig spennende med denne prisen, kommenterer Tor Erik Hermansen i Stargate.

– Da vi begynte å gjøre ting i utlandet var vi nesten de eneste norske. Nå er det en helt ny generasjon nordmenn som drar ut og gjør det bra. Det er veldig gøy å se alt talentet som kommer fra Norge nå, fortsetter han.

Juryens begrunnelse:Grammy Award-vinnende Stargate består av Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen. Stargate er det eneste norske selskapet som har vært involvert i låter som har toppet Billboard Hot 100-listen 10 ganger. De har produsert låter for blant annet Beyonce, Ne-Yo, Wiz Kalifa og Rihanna. 2017 var et hektisk år for Stargate. De fikk en Grammy-nominasjon for låta «Try Everything» med Sia og Shakira, skrev og produserte «Issues» med Julia Michaels, «No Vacancy» med OneRepublic og «Too Good at Goodbyes» med Sam Smith. 2017 var også året hvor duoen slapp egen musikk som Stargate med låten «Waterfall» med Sia og Pink. Stargate-skrevne og -produserte låter ble i 2017 streamet over 1,4 milliarder ganger på Spotify alene.

https://www.youtube.com/watch?...

Utdeling av prisen Årets internasjonale suksess er en videreutvikling av samarbeidet mellom Spellemann og Music Norway som første gang delt ut i 2016, den gang under navnet Eksportprisen. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Alan Walker vant prisen i 2017 og Kygo i 2016.

De øvrige nominerte er Kvelertak, Ina Wroldsen, Caroline Ailin og Marius Neset.