Årets Internasjonale Suksess: Hentet til LA av stjerneprodusent Benny Blanco

Den mediesky superprodusenten fra Halden har jobbet med flere av de største navnene innen pop, R&B og hip-hop.

Skrevet av Rebeca 28.04.2020

Cashmere Cat 600x400

Magnus August Høiberg, bedre kjent som Cashmere Cat, har i løpet av de siste ti årene gått fra å representere Norge i DJ-mesterskapet DMC World DJ Championships til å bli en favorittprodusent blant noen verdens største artister.

Den svært ettertraktete produsenten fra Halden har jobbet med flere av de største navnene innen pop, R&B og hip-hop, med Kanye West og Ariana Grande for å nevne noen. Han har stått på de største EDM-scenene i verden, og sto blant annet på plakaten til Coachella i år. 32-åringen er beskrevet som en innovatør i sitt felt, og blir hyllet for sitt distinkte og vakre lydbilde; en krysning mellom elektronisk- og urbanmusikk.

Les mer: Popular Demand med tildeling i Større Internasjonale Lanseringer

Ble invitert til LA av Benny BlancoDet var debut EP-en Mirror Maru i 2012 som sørget for at ting begynte å skje for Halden-gutten. Cashmere Cat ble invitert til Los Angeles for å samarbeide på et prosjekt med den anerkjente produsenten Benny Blanco. På dette tidspunktet begynte lovordene om produsenten Cashmere Cat for alvor å spre seg, og disse fortsatte å vokse mens han jobbet med det som skulle vise seg å bli flere hitlåter.

https://www.youtube.com/watch?...

Bidro på Kanye West-album2016 var et viktig år for den norske produsenten og musikeren. Hele fire krediteringer på den kanadiske superstjernen The Weeknds album Starboy, Grammy-nominasjon i kategorien Best R&B Song for Tory Lanez’ LUV og med to produsentbidrag på Kanye Wests syvende studioalbum The Life of Pablo.

I 2017 ga han ut albumet «9», gjestet av blant annet The Weekend, Selena Gomez, Camilla Cabello, 2 Chainz, MØ og Francis & the Lights. Samarbeidet med store navn fortsatte videre i 2018 med Kanye West på hans prosjekt med Kid Cudi, Kids See Ghosts, hvor Høiberg er kreditert som co-produsent.

Les mer: Starter digitalt salg av noter

På den anerkjente produsenten Benny Blanco sitt debutalbum, Friends Keep Secrets, er Cashmere Cat co-produsent på samtlige låter. På albumet finner man blant annet låten Eastside med Halsey og Khalid, som gikk til topps på listene i Storbritannia og i USA.

Produsent på «Señorita»2019 skulle vise seg å bli nok et viktig år for Cashmere Cat som produsent på en av fjorårets største internasjonale hits; Shawn Mendes’ og Camila Cabellos sin #1 hit «Señorita». Det samme året slapp han albumet «Princess Catgirl», som sin gode venn Benny Blanco har vært med å produsere. I tillegg var Cashmere Cat co-produsent på Halsey sitt siste album «Manic», og co-låtskriver på låtene Killing Boys og Ashley.

Juryens begrunnelse:Cashmere Cat (32) har jobbet med flere av verdens største navn innen pop, R&B og hip-hop. Han har samarbeidet med verdensstjerner som Kanye West og Ariana Grande. I 2017 ga han ut albumet «9», gjestet av blant annet The Weekend, Selena Gomez, Camilla Cabello, 2 Chainz, MØ og Francis & the Lights. I 2019 fulgte han opp med albumet «Princess Catgirl». Som produsent har han bidratt på Shawn Mendes og Camilla Cabello sin #1 hit «Señorita», i tillegg til å ha vært co-produsent på Halsey sitt siste album «Manic».

Årets Internasjonale Suksess skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Tidligere prisvinnere er Stargate (2018), Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015)

De øvrige nominerte er: Boy Pablo, Caroline Ailin, Lise Davidsen og AURORA, og hver og en blir presentert de neste dagene. Selve vinneren blir trukket i forbindelse med Spellemann i helgen som kommer.