Årets internasjonale suksess: Imponerende låtskriverbragd

Caroline Ailin står bak en av 2017s største låter.

Skrevet av Rebeca 07.06.2018

Caroline Ailin nominert Spellemann 2017
Caroline Ailin nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2017

Låtskriver Caroline Ailin har bakgrunn fra The Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA), hvor hun ble uteksaminert i 2012. Siden den gang har hun reist mellom London, Los Angeles og Skandinavia for å skrive låter for aritster som Rachel Platten, Alex Adair, Snakehips, Julie Bergan med flere.

I 2017 tok Ailins karriere for alvor av, da låten «New Rules», som hun skrev sammen med Emily Warren og Ian Kirkpatrick, gikk til topps på single-listen i UK og 9 andre land. Den nådde også #6 på Billboards Hot 100-liste. Låten ble fremført av den britiske artisten Dua Lipa, og musikkvideoen er sett over en milliard ganger på YouTube.

I skrivende stund har «New Rules» 838 millioner avspillinger på Spotify. Låten førte også til Dua Lipas internasjonale gjennombrudd som artist.

https://www.youtube.com/watch?...

– Jeg synes det er dødsfett å bli nominert som låtskriver! Og det er ekstra stas å være nominert sammen med folk som Ina og Stargate som jeg sett opp til i mange år, sier Caroline Ailin i en kommentar.

Juryens begrunnelse:Caroline Ailin har skrevet låter for blant annet Louis The Child, Julie Bergan og Astrid S, men øverst på lista troner «New Rules» som ble Dua Lipas definitive gjennombrudd på internasjonale hitlister. «New Rules» toppet hitlistene i UK og 9 andre land, den lå på årsbestelistene til de største musikkpublikasjonene i verden, og tronet øverst på listen til Time Magazine. Dua Lipa ble også den yngste kvinnen i historien til å nå 1 milliard Youtube-visninger med musikkvideoen til New Rules. Caroline Ailin står bak en av 2017s største låter – en imponerende bragd.

Utdeling av prisen Årets internasjonale suksess er en videreutvikling av samarbeidet mellom Spellemann og Music Norway som første gang delt ut i 2016, den gang under navnet Eksportprisen. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Alan Walker vant prisen i 2017 og Kygo i 2016.

De øvrige nominerte er Kvelertak, Ina Wroldsen, Stargate og Marius Neset.