Årets internasjonale suksess: Jobber med noen av verdens største artister og produsenter

I 2018 co-produserte han et album med én av verdens største produsenter.

Skrevet av Karoline 07.06.2019

Cashmere Cat2018
Cashmere Cat nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2018

Magnus August Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, har i løpet av de siste ti årene gått fra å representere Norge i DJ-mesterskapet DMC World DJ Championships til å bli en svært ettertraktet produsent for noen av de største internasjonale navnene innen pop og R&B. Selv om han hadde gjort seg bemerket som DJ, var det med debut EP-en Mirror Maru i 2012 at ting for alvor begynte å skje.

Skrur man tiden tilbake til 2016 ser man et stort år for den norske produsenten og musikeren, med både Grammy-nominasjon i kategorien Best R&B Song for Tory Lanez’ LUV og med to produsentbidrag på Kanye Wests syvende studioalbum The Life of Pablo. For ikke å glemme hele fire krediteringer på den kanadiske superstjernen The Weeknds album Starboy.

Samarbeidet med store navn i musikkverdenen har fortsatt videre inn i 2018. Også i fjor ble det samarbeid med Kanye West på hans prosjekt med Kid Cudi, Kids See Ghosts, hvor Høiberg er kreditert som co-produsent. I 2018 slapp den anerkjente produsenten Benny Blanco sitt debutalbum, Friends Keep Secrets, hvor Cashmere Cat er co-produsent på samtlige låter. På albumet finner man Halsey og Khalid-samarbeidet, Eastside som gikk til topps på listene i Storbritannia og høyt opp på listene i USA.

– Heia Norge! Tusen takk for nominasjonen, det ble jeg veldig glad for. Ny norsk musikk vokser fort, og det tror jeg er mye takket være all støtten det går an å søke og få tildelt, sier Høiberg selv.

– Jeg tror at det er flere grunner til at Magnus har lykkes. For det første har det aldri vært noen plan B. Jeg kan ikke se for meg Magnus gjøre noe som helst annet enn å lage musikk. For det andre er han en veldig sympatisk fyr som det er umulig å ikke like når man møter ham, selv om han er litt sky. For det tredje har han sin egen unike musikalske visjon som går på tross av trender og tid – denne «asseten» vil alltid være en styrke for å sikre høy kvalitet på arbeidet hans, og å være en attraktiv samarbeidspartner for andre artister, sier manager Vegard Waske i Mandelbaum Management.

YoutTube-videoen under har over 417 millioner avspillinger. Dette er musikkvideoen til samarbeidet mellom Benny Blanco, Cashmere Cat (co-producer), Halsey og Khalid. Låten har også over 655 millioner avspillinger på Spotify.

Juryens begrunnelse

Magnus August Høiberg (31), mest kjent som Cashmere Cat, har jobbet med en rekke av verdens store stjerner som Ariana Grande, The Weeknd og Kanye West, Tory Lanez, Major Lazer mm. I 2016 vant han Spellemannprisen for Årets Produsent. Han var nominert til Spellemann 2017 for Årets Album og Årets Popsolist og vant prisen for sistnevnte.

Han var nominert til Musikkforleggerprisen 2018 som Årets opphaver, og i 2018 var Cashmere Cat produsent på album med blant annet Kanye West og Nas. Han co-produserte også Benny Blanco’s debutalbum «Friends Keep Secrets», hvor du finner debutsingelen «Eastside», som ble en global hit og gikk til nummer 1 på den offisielle singellisten i Storbritannia i september 2018.

I løpet av året har Cashmere Cat jobbet med en rekke internasjonale produksjoner og krediteringer som har nådd høye streamingtall.

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Tidligere prisvinnere er Ina Wroldsen (2017), Alan Walker (2016) og Kygo (2015).

De øvrige nominerte er: Boy Pablo, Leif Ove Andsnes, Lise Davidsen, Sigrid, Stargate.

Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av H.K.H Kronprins Haakon under Music Norways sommerfest i Prindsen Hage, tirsdag 11. juni.