Årets internasjonale suksess: Toppet verdens hitlister

I 2017 toppet Ina Wroldsen verdens hitlister som låtskriver på to forskjellige låter.

Skrevet av Rebeca 31.05.2018

Wroldsen nominert Spellemann 2017
Ina Wroldsen nominert til Spellemann for Årets internasjonale suksess 2017

Ina Wroldsen har hatt en lang karriere som internasjonal låtskriver i toppklasse, og har skrevet for artister som Britney Spears, One Direction, Shontelle, Melanie C, Shakira og Calvin Harris, for å nevne noen. De to første internasjonale suksessene som låtskriver kom i 2008 med Pussycat Dolls-låten Hush Hush; Hush Hush, som blant annet gikk til topps på Billboards Dance Club Songs-liste, og den britiske gruppen The Saturdays’ debutalbum «Chasing Lights», hvor Wroldsen var co-writer på åtte av låtene.

Siden har det gått slag i slag, og Wroldsen regnes i dag som en av de mest ettertraktede på sitt felt i Europa og Nord-Amerika. 2017 var et spesielt bra år for den rutinerte låtskriveren. Hun opplevde at låtene «Rockabye» og «Symphony», begge skrevet for den britiske gruppen Clean Bandit, gitt til topps på hitlistene i UK og en rekke andre land. Disse to låtene har alene blitt streamet mer enn 1,2 milliarder ganger på Spotify. I tillegg skrev Wroldsen låter for artister som Tinie Tempah og Tinashe, samt slapp flere låter under eget navn i 2017.

https://www.youtube.com/watch?...

– Jeg er både stolt og glad for å være nominert til prisen for årets internasjonale suksess. Det er veldig mange flinke folk i norsk musikkbransje for tiden og det er en ære å være nominert i dette selskapet. Tusen takk!, kommenterer Ina Wroldsen selv.

Juryens begrunnelse:Ina Wroldsen har skrevet låter for blant annet Demi Lovato, One Direction, Britney Spears, Shakira og Calvin Harris. I 2017 hadde Wroldsen to megahiter med «Rockabye» og «Symphony», begge skrevet for den britiske gruppa Clean Bandit. «Rockabye» lå totalt ni uker på førsteplass i UK, og toppet listene i 25 andre land. «Symphony» var topp 10 i 41 land og toppet lister i 10 land. I tillegg til Clean Bandit skrev Wroldsen i 2017 også låter for bl.a. Rag’n’Bone Man, Tinie Tempah og Tinashe, og Anne-Marie. 2017 var et stort år for Wroldsen, og låtene hennes ble streamet over 1,2 milliarder ganger på Spotify alene. Få låtskrivere oppnår suksess på dette nivået, og ytterst sjeldent to så store suksesser samme år.

https://www.youtube.com/watch?...

Utdeling av prisen Årets internasjonale suksess er en videreutvikling av samarbeidet mellom Spellemann og Music Norway som første gang delt ut i 2016, den gang under navnet Eksportprisen. Prisen skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Alan Walker vant prisen i 2017 og Kygo i 2016.

De øvrige nominerte er Kvelertak, Stargate, Caroline Ailin og Marius Neset.