Årets vaffelhjerte-priser 2017 delt ut

Music Norway kåret årets team og årets nykommer.

Skrevet av Pål Dimmen 11.12.2017

Vaffelhjerte2017 600 600x400

Hvert år under Music Norways julefest deles prisen Årets vaffelhjerte ut. Prisen har to kategorier, henholdsvis Årets team og Årets nykommer. Førstnevnte går til et bransjeteam som tydelig har markert seg i året som gikk, mens Årets nykommer tildeles et spesielt bransjetalent som i ung alder har demonstrert både eksepsjonelle ferdigheter og potensial.

I år gikk prisen for Årets team til selskapet Little Big Sister, bestående av Silje Larsen Borgan, Trine Jacobsen og Charlotte Öqvist.

Her er juryens begrunnelse:

ÅRETS TEAM
Denne gjengen jo selv et stjerneteam, som har funnet selve fasiten på hvordan man blir et godt lag når man jobber godt i lag! De er kreative, morsomme, uhøytidelige, men ja, dønn seriøse, og har denne utrolig misunnelsesverdige evnen til å være sist i seng og først opp og FORTSATT LIKE BLID. Smittsomme smil er et varemerke, som vi i juryen har falt pladask for.

Juryen berømmer årets vaffelhjerte-team for å være rause på ideer, men som gjerne gir fra seg æren, det er en kunst! De disponerer godt tiden mellom sin business og andres business, og selv om de trives godt backstage, så tåler de godt å stå i spotlighten.

De beveger seg som gaseller i hele musikknorge, men nå snuser de jammen på resten av verden, og ingen blir vel overrasket om de får suksess der også – og vi tror at alle som jobber med dem heier høyt, mens de egentlig skulle ønske at de fikk enda mer egentid med dem…

For viktigst i det hele, og overlegent utslagsgivende for å motta årets viktigste musikkpris: Disse tre damene jobber i team med artistene sine, og involverer seg med hele hjertet i prosjektene, releasene og artistene de jobber med og for.

Årets vafellhjerte-team er selvfølgelig Little Big Sister, og the dream team Silje, Trine og Charlotte.

LBS har på kort tid, veldig kort tid, fått til ting andre jobber i tiår for. Sammen med artistene sine har de overrasket og gledet oss med fantastiske kampanjer i verdensklasse. Kreativiteten og stå-på-viljen i LBS har gitt hele norsk musikkbransje et løft og engasjement til å tenke nytt og å ha det skikkelig skikkelig gøy på jobb. Det er 100% rett at LBS vinner Årets vaffelhjerte, og det tror og håper vi inspirerer til kreative krafttak også i 2018.

Kveldens andre pris, Årets nykommer, gikk til Andres Dahl fra musikkselskapet Paperclip i Bergen.

Juryens begrunnelse:

ÅRETS NYKOMMER
Det er kanskje ikke alle som vet hvem han her er enda, men bergenseren reiser verden rundt med artistene sine og møter internasjonale bransjefolk på toppnivå. Han jobber faktisk mest med utenlandske artister og vi har hørt rykter om at han allerede må takke nei til flere artister i inn- og utland som ønsker å sparre med dette unge lovende bransjetalentet.

Døgnet til denne bergenseren har faktisk 28 timer, men siden han ikke bruker unødvendig energi på å løpe eller rope, kan han på disse 28 timene lage fest med Kitsuné i Bergen, samtidig som han selger ut nattklubber med 1000 kap. i Barcelona. For en type! Ikke bare henger han med neste generasjon kul, men han han er en kul fyr, og gjør også norsk musikk ikke bare kul, men hip, fresh, international og gøyal. Musikkteft og attitude kan minne om tidlige dager til Dim Mak og en ung Steve Aoki, men kanskje er Bergen det nye LA og kanskje er labelet Paperclip det nye Dim Mak, og kanskje er Andres Dahl vår egen Steve Aoki.

Vi er også veldig glade for å ha hatt Andres med på Master-programmet i år, hvor vi skal lære bort noe, men ikke minst har Andres lært OSS mye. Juryen er enstemmig i at det er store ting i vente for Andres Dahl straight outta Verftet i Bergen. Det er en fryd å gi årets vaffelhjerte til årets nykommer!

Vi gratulerer prisvinnerne!