Årets Vaffelhjerter 2020 er delt ut!

Music Norway har også i år delt ut vaffelhjerte-priser til fremtredende representanter og gode ambassadører for norsk musikkbransjen i året som gikk.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 15.12.2020

Vaffelhjerte1 600x400

or året til tross, noen har gitt jernet og jobbet med hjertet – ekstra mye og ekstra hardt, og aller mest har de jobbet for noen andre enn seg selv – og for noe som gagner mange. Slike initiativ trenger vi, både i 2020 og tiden som ligger foran oss!

Her følger årets vinnere og juryens begrunnelse! Music Norway gratulerer!

ÅRETS VAFFELHJERTER 2020 ER:

Alem 4

Johanna Alem / Universal Music / Endringsagentene – Årets hjertesak

I en bransje som liker å se på seg selv som åpen og tilgjengelig, er det fortsatt mangel på mangfold. Derfor trenger vi at noen tar ansvar, leder an og beviser at det lønner seg å jobbe aktivt og inkluderende med mangfold mens man bare gjør jobben sin. Vi andre trenger at noen tar en ball og løper – så lover vi andre å løpe raskt etter.

Årets vaffelhjerte har gått skoleveien og vært flink pike – og fra skolen, gikk du veien via praktikant i Music Norway og til å lande en kul jobben i verdens største plateselskap, Universal. Men selv om alt virker lett når det gjelder deg, så vi vet at det krever innsats, vilje og en drivkraft som ikke er alle forunt. Du har alt dette, pluss et latterlig godt humør i store doser og som smitter av seg.

Og ikke nok med det – men du vil bruke denne kraften til å få til endring der du beveger deg. Og heldigvis for oss, beveger du deg i norsk musikkbransje. For vi trenger mangfold på ekte, og vi må endre oss fra innsiden og gjøre det for alltid. Du er en Endringsagent in true spirit, og fra første stund ble vi inspirert av deg og ditt mot, ditt vesen og din evne til å begeistre – du er ærlig og direkte, du er engasjert, og din evne til å bruke hele deg for å se de rundt deg, det har tatt deg dit du er i dag. Du endrer folk, og du har bestemt deg for å endre oss.

Som en drivkraft i Universal Music, har du sammen med sjefen sjøl vært både kjernen og kraften i deres Task Force for bedre mangfold i norsk musikkbransje. Dere har et oppriktig og genuint ønske om at deres arbeidsplass, at Universal, skal være et lokomotiv som går foran, fordi dere både har evne og ambisjoner om å dra lasset – fordi dere er størst og det forplikter, men også fordi dere mener alvor, og dere tar oppdraget personlig.

Dette har varmet våre hjerter – kjære, Johanna og Universal: dere jobber hver dag for å styrke og bedre mangfoldet i norsk musikk bransje, og det synes vi er årets hjertesak! GRATULERER!

Expo 2

Song:ExpoÅrets team, representert av Renate Eggan og Robin Jenssen

I annerledes-året 2020 fylte Trondheim Song:Expo 10 år. Og Song:Expo har alltid vært annerledes, i en særdeles positiv forstand. Dere jakter alltid på gode ideer, gode folk og gode løsninger, og er ikke bare er dere en god samarbeidspartner, men også en partner som stiller krav og som vil levere god kvalitet og resultater – og det liker vi veldig godt.

Song:Expo har bygget opp en solid plattform som leverer år etter år. Dere evner å knytte dere til gode partnere, dere har solid markedskunnskap, teft for trender og kjenner låtskrivermiljøer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette har gjort dere til Norges desidert største låtskriverarena – og mest sannsynlig den med mest resultat på låter knyttet til internasjonale listeplasseringer.

Slik har også Song:Expo blitt en unik rekrutterings-akselerator og en som gjør muliggjør drømmer for de som skal begynne og de som skal ut i verden. Dere deler nettverk og kunnskap, og bistår gjerne med innsikt, med ressurser og med trøndersk utholdenhet – både i hverdagen og på fest. Summen av alt dette har gjort dere til en rollemodell for andre norske song-camper, og inspirerer nye miljøer til å starte. Vi vil alle lære av dere. For dere legger alltid lista høyt, digger konkurransen og tar utfordringer på strak arm.

I uåret 2020 har Song:Expo kastet seg uredde rundt når pandemien var et faktum. Dere har arrangert digitale camper som igjen satte standard for hvordan en holder aktivitet og nettverk i live i utfordrende tider. Dere ønsket også å dele denne erfaringen med andre i form av en guide til hvordan gjennomføre en virtuell låtskrivercamp.

Med Renate Eggan i bresjen jobber initativtaker Robin Jenssen og hele Song:Expo teamet med en hjertelig drive og er derfor vinnere av årets største vaffelhjerte som Årets Team! GRATULERER!!

Tone 2

Tone ØsterdalÅrets vaffelhjerte

Ikke bare er du daglig leder i Norske konsertarrangører, men vi tillater oss å si at du er leader of the pack 2020. For i år har du ofret deg for oss alle. Herregud, for et offer! Det gikk på helsa løs – men vit: vi ser deg, og vi har trengt deg, din ro, kloke ord og standhaftighet. Og vi har latt oss røre, ikke bare av det du har lagt inn av hode, skulder, kne og tå – men det du har delt fra ditt hjerte.

Din omsorg, din kunnskap og din ledelse har gjort oss stolte av å være en del av norsk musikkbransje, av organisasjonslivet, av felleskapet. For ikke bare har du sett arrangørene og alle medlemmene dine, det har vært like viktig for deg å kjempe for alle i hele næringskjeden – din demokratiske og rause evne til å bruke sunn fornuft i en følelsesstyrt bransje, er til inspirasjon og gir håp for at alle blir med videre.

Lite visste du at dette vervet ditt skulle bli det viktigste av de alle, og hadde du visst det du vet nå så hadde vi kanskje ikke blitt så godt kjent. Som Subjekt sier i sin nominasjon av deg til årets stemme: Det er flaks for oss alle at nettopp Østerdal har sittet i dette vervet. Du har vært en av de tydeligste stemmene i å sikre kunst- og kulturfeltet gode krisetiltak, og gjort det umulig for regjeringen å glemme oss, uansett om du er en lokal ildsjel eller en eksportaktør. Ikke bare for departementet, for mediene og organisasjonslivet har du gjort deg tilgjengelig (og uunnværlig) – men for alle de som jobber med å arrangere, spille og skru.

Men ikke nok med det! Midt oppi alt dette så tar du på deg enda flere verv! Du stiller opp der det trengs, enten det er i AU i MIR, om noen trenger din kompetanse eller råd eller en ekstra arm. Fordi kulturen er viktig for deg, så bygger du kultur i vår bransje. På din vakt har musikkbransjen omfavnet hverandre, anerkjent at alle er like viktige i det store lille økosystemet vår.

Du er opphaveren til årets viktigste soundtrack «… å sikre at krisetiltakene for kulturarrangørene opprettholdes like lenge som krisen varer», som nok vil surre i hodet utover i 2021 også. For etter juleferien er det på an igjen. Og heldigvis er du med oss.

Kjære Tone. Du er årets vaffelhjerte i kategorien Årets hjerte. GRATULERER!