Ash Olsen nominert til pris, åtte norske artister til Eurosonic

Ash Olsen er nominert til MME Awards, og får selskap av blant andre Heave Blood & Die og slowshift på programmet til showcasefestivalen i Nederland.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 09.01.2024

Skjermbilde 2024 01 08 kl 15 59 06

Eurosonic skjer 17.-20. januar 2024 i Groningen, Nederland og er en av de største showcasefestivalene og den viktigste festivalen for live-bransjen i Europa. Ni norske artister er bekreftet og skal spille på showcasefestivalen.

Music Norway har samarbeidet med festivalen i mange år og ønsker å sikre norsk synlighet og tilstedeværelse på en av de viktigste live arenaene i Europa.

Ash Olsen skal spille showcase på Eurosonic også i år, og er nominert til Music Moves Europe Awards (MME) som én av 15 artister. Tidligere vinnere av MME er blant andre girl in red, Adele og Dua Lipa. MME-utdelingen skjer torsdag 18. januar.

Ni norske artister er bekreftet og skal spille på showcasefestivalen, som regnes som en av de viktigste for live-bransjen i Europa.

De norske artistene som skal spille showcase på Eurosonic er:

  • Bo Milli
  • Orions Belte
  • Jouska
  • Ash Olsen
  • slowshift
  • Nelly Moar
  • Heave Blood & Die
  • Das Body

(Se tid og sted nederst i saken)

by:Larm, Øyafestivalen og Slottsfjell er med i Eurosonics festivalnettverk sammen med over 100 andre internasjonale festivaler, som for eksempel Glastonbury/England, Rock in Rio/Brasil, Wacken Open Air/Tyskland, Coachella/USA, og Sziget i Ungarn. Alle artistene som opptrer på showcasefestivalen er automatisk med i ESNS Exchange som betyr at de kan bli booket til festivalene i nettverket.

I 2023 hadde syv norske artister showcaser på Eurosonic noe som blant medførte at Metteson ble booket til Roskilde, SKAAR fikk seks bookinger på festivaler i Europa, mens Ash Olsen ble booket til fire europeiske festivaler.

Tid og sted for de norske artistene:

17. januar:

Bo Milli – Simplon MAIN kl. 20:10 Orions Belte - Grand Theater kl. 20:50

Jouska – Palace kl. 23:30

Torsdag 18. januar:

Ash Olsen – Forum kl. 20:10

Fredag 19. januar:

slowshift – ESNS Air kl. 21:45

Nelly Moar – Forum kl. 22:50

Das Body – Machinefabriek kl. 00:10

Heave Blood & Die – All Round Poolcentrum kl. 00:50