Bli kjent med Agnes Hvizdalek

Agnes trer inn i vikariat som prosjektleder i Music Norway.

Skrevet av Kristiane Lunde 19.01.2022

Agnes og Einar
Agnes Hvizdalek erstatter Einar Idsøe Eidsvåg

Agnes Hvizdalek går inn i rollen som prosjektleder frem til sommeren og kommer inn for Einar Idsøe Eidsvåg som går ut i permisjon i januar.

Fortell litt om deg selv

- Musikk har alltid vært viktig for meg og jeg har jobbet med det i hele mitt liv. Jeg har vært frilanser som sanger og komponist av eksperimentell musikk de siste årene og har utdanning innen prosjekt- og kulturledelse.

Hva er din bakgrunn?

-Jeg er født og oppvokst i Wien, hadde opera-abonnement fra da jeg gikk i barnehagen og var så heldig å få oppleve veldig mye forskjellig musikk av høy kvalitet i ung alder. Jeg begynte å jobbe for Østerrikes største konsertarrangør som 15-åring og fikk lede mine første internasjonale utvekslingsprosjekter for unge musikere da jeg var 18 år. Det var All Ears-festival for improvisert musikk som fikk meg til å reise til Oslo for første gang i 2008. Jeg flyttet hit et halvt år senere for å gjøre europeisk voluntørtjeneste ved et ungdomskulturhus. Siden da har jeg bodd og jobbet i Norge.

Hvordan endte du opp i Music Norway?

- Music Norway har støttet meg i noen av mine viktigste prosjekter som musiker, og i fjor fikk jeg delta i KUPP, et program som satser på talentutvikling av unge komponister. Jeg tenker Norge er et av de beste landene å være i, hvis man vil lage modig ny musikk, og jeg vil gjerne bidra til å løfte dette frem som en styrke. Jeg var egentlig ikke på jakt etter en ny jobb, men det kom veldig naturlig å søke da jeg så utlysningen.

Hvilke forventninger har du til å jobbe hos Music Norway?

- Jeg gleder meg til å bruke kompetansen jeg har i en større skala og at det kan være nyttig for flere. Det gir mening å være del av en organisasjon, der kunstmusikk er forankret som en viktig del av et stort og mangfoldig musikkfelt. Jeg tenker det er mye de ulike aktørene kan lære av hverandre og jeg skal gjøre mitt beste for å fremme kommunikasjonsflyten internt og internasjonalt.

- Jeg ser frem til å oppleve inspirerende musikk som kommer ut av denne krevende tiden. Det har vært lett å kjenne på hva som er viktig, og musikk skårer nok høyt for de aller fleste. Det er mange som er gira på å få vist frem det de brenner for og det er flere som har fått et innblikk i hvor fragilt systemet rundt kunstproduksjon er. Det er et bra utgangspunkt for gode beslutninger og positive utviklinger.