Bli med på Dirigentkonferansen 2023

Konferansen setter fokus på kunstnerisk utvikling, samarbeid og mangfold.

Skrevet av Tina Brodal 11.07.2023

Foto Ole Wuttudal facebook com Dirigentloftet
Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om bidra til økte karrieremuligheter for norske dirigenter. Foto: Ole Wuttudal facebook.com/Dirigentloftet

20.-22. oktober arrangeres dirigentkonferansen 2023 på Sentralen i Oslo og årets tema er «Conducting change; Innovasjon, samarbeid og mangfold i klassisk musikk». I samarbeid med Music Norway inviterer Dirigentløftet og flere aktører til en helg med inspirasjon, påfyll og workshops.

Konferansen setter fokus på kunstnerisk utvikling, samarbeid og mangfold. Hvordan kan vi sammen skape et miljø som tar vare på og utvikler musikere, dirigenter, komponister fra bredde til topp? Og hvem skaper vi for?

Målgruppen er dirigenter, musikere, komponister, lærere og kursholdere, ansatte i musikkorganisasjoner, utdanningsinstitusjoner, festivaler og konsertarrangører og profesjonelle kor, korps og orkestre. Gjennom helgen blir det en rekke ulike workshops for kulturskolelærere og ensembleledere på både repertoar og inkluderende metoder. Her blir det blant annet både El Sistema Academy med åpne orkestesessjoner, Dirigentforum med åpne repertoarsesjoner, introduksjoner i musikalske byggestener og brasslek med mer, og dirigentkurs for kulturskolelærere. Paul Hughes, vår markedsveileder for UK, kommer også og vil lede flere samtaler gjennom helgen.

Hold av datoene 20.-22. oktober - mer informasjon om påmelding kommer snart.