Bli med på Midem Africa

Få innsikt i den afrikanske musikkindustrien

Skrevet av Tina Brodal 07.05.2021

Fra 28. juni til 1. juli kan du bli med på "Midem Africa" og dra på en fire-dagers digital reise som skal kartlegge den afrikanske musikkindustrien. Her blir de mest spennende trendene og mulighetene i kontinentet fremhevet. Du vil få innblikk og praktiske verktøy for å fremme nettverk og fremskynde virksomhet blant viktige lokale nøkkelspillere og deres regionale og internasjonale kolleger.

Dette er det første pan-afrikanske digitale musikkarrangementet Midem arrangerer som er dedikert til kontinentets beste musikkmarkeder.

- Musikkbransjen og musikkmarkedet i Afrika er i rask vekst og det er veldig spennende å følge med på. Stadig flere afrikanske land har svært aktive lokale selskaper og aktører som er toneangivende på den globale arenaen. Streaming har for alvor begynt å få fotfeste og flere lokale tilbydere gjør også større muligheter for internasjonale aktører å navigere i markedene, sier Helene Dolva Broch, strategisk seniorrådgiver i Music Norway.

Økning i regionen

8,4%

Fra 2019 til 2020

Økning i Midt-Østen og Nord-Afrika

37,8%

Fra 2019 til 2020

Inntekter fra innspilt musikk har økt
Afrika og Midt-Østen er behandlet som en egen region i IFPIs Global Music Report for første gang. I den står det at inntekter fra innspilt musikk i regionen har økt med 8,4% fra 2019 til 2020, og at veksten primært er drevet av Midt-Østen og Nord-Afrika der inntektene har steget med 37,8%. Det er streaming som driver salget og streaming har økt med 36% i perioden.

12.000 internasjonale delegater
Under Midem Africa blir det nettverksmuligheter på de virtuelle møteplassene, og mulighet til å bli kjent med noen av de 12.000 internasjonale delegatene. Gjennom en serie paneler og keynotes vil artister og viktige bransjeaktører fra hele kontinentet dele sin innsikt i viktige trender og de mest spennende historiene fra sine markeder. Kjente selskaper som YouTube, Sony Music Publishing, Spotify, Billboard, Google, Universal Music Africa, Warner Music Group, Empire og flere skal dele sin innsikt og erfaring.

Seminarer som er satt opp er bl.a. disse:

- How to Monetise your Music

- Why Entourage is Key to Success

- How to Promote Your Music

- How to Leverage Business opportunities?

I tillegg blir det satt opp networking sessions der du har mulighet til å bli med i samtaler om:

- Make the most out of your music catalogue

- Touring in Africa

- Market Your Music

- Meet the streamers and artist services

Les mer om Midem Afrika her.

Eventet er gratis og tilgjengelig for alle.