Bli med til jazzahead! 2024

Årets store jazzbegivenhet med fire norske showcase-artister på programmet.

Skrevet av Aslak Oppebøen 20.02.2024

Hilde Louise Asbjørnsen jazzahead 2019 (Foto: Jan Rathke)
Hilde Louise Asbjørnsen på jazzahead! 2019 (Foto: Jan Rathke)

jazzahead! i Bremen er verdens største bransjearrangement for jazz. Det samler årlig over 3400 bransjefolk. Messen består av stands, showcaser og seminarer og finner sted i tidsrommet 11. - 13. april.

Vi inviterer alle innenfor jazzmiljøet til å delta på denne viktige arenaen. Vi vil spesielt anbefale musikere med internasjonale ambisjoner om å reise til jazzahead! selv om man ikke spiller showcase.

Meld deg på!

For å få rabatt og samtidig knytte deg til den norske standen, registrer deg som "co-exhibitor" under Music Norway, Stand 6D33, Kontakt: Aslak Oppebøen, Rabattkode: 24R1GEMT

Registrer deg HER

Etter at du har registrert deg, finner du delegatportalen HER

Norge har som vanlig stand i et felles nordisk område. Den organiseres av Music Norway i samarbeid med Norsk jazzforum.

Norske band på programmet
I år er bandene Liv Andrea Hauge Trio og Trondheim Jazzorkester med Mariana Sangita Angeletaki Røe valgt ut av juryen til å spille ofisielle showcaser, mens to band spiller på jazzaheads Club Night:

> Liv Andrea Hauge Trio, Kulturzentrum Schlachthof - Torsdag 11. april kl. 17:00

> Trondheim Jazz Orchestra & Marianna Sangita Røe: "Spiti/Home", Hall 7.2 - Lørdag 13. april, kl. 16:00

> Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Etage Bremen - Fredag 12. april, kl. 20:00, 20:50 og 21:20 (tre sett)

> Oddgeir Berg Trio
, Olive-Weinbar - Fredag 12. april, kl. 20:30 og 21:30 (to sett)

SHOWCASEARTISTER:

Liv Andea Hauge Trio
Liv Andrea Hauge (th) spiller offisiell showcase på Jazzahead 2024 (foto: Margit Rønning Omholt/Hubro)

Liv Andrea Hauge Trio
Innovativ jazz i klassisk pianotrioformat. Liv Andrea Hauge Trio har blitt omtalt som noen av de mest spennende musikerne i norsk jazz. Trioen slipper nå sitt andre album på det norske plateselskapet HUBRO. Komposisjonene til Liv har fokus på groove, enkle, sangbare motiv og gir rom for gruppens utforskende samspill.

I 2022 slapp trioen platen "Live from St. Hanshaugen" tatt opp i stua til Liv, som Audun Vinger i Jazznytt beskriver som «aldeles glimrende» og som har blitt omtalt som «ei av årets beste norske jazzplater» av Torkjell Hovland i Ballade. Siden da har de turnert på profilerte jazzscener rundt om i Europa, inkludert BIMHUIS i Amsterdam, Budapest Music Center og Edinburgh Jazz and Blues Festival i Skottland.

Liv Andrea Hauge (p)
Kertu Aer (b)
August Glännestrand (dr)

TJO Marianna
Trondheim Jazzorkester & Marianna Sangita Røe spiller offisiell showcase på jazzahead 2024 (foto: Bjørn Ànte Røe)

Trondheim Jazz Orchestra & Marianna Sangita Røe
Vokalist, tekstforfatter og komponist Marianna Sangita vokste opp omsluttet av gresk tradisjonsmusikk og har gjennom hele sin karriere vært åpen i møte med musikk fra andre kulturer. Med verket Σπίτι/Hjem ønsker hun å forene flere av de musikalske inspirasjonene sine. Med en besetning hun aldri kunne drømt om, av unike mennesker og musikere med instrumenter som inkluderer oud, saz, tablas, joik, trekkspill, saxofon, tuba, trommesett, cello, fele, cajon og diverse rammetrommer er resultatet en fascinerende musikalsk smeltedigel som definitivt representerer noe helt nytt i Trondheim Jazz Orchestras allerede mangfoldige produksjon.

Marianna Sangita har bakgrunn fra bandet Broen, samt en rekke prosjekter med Trondheim Jazzorkester (SKRAP, GURLS, Alf Hulbækmo), som del av Anja Lauvdals Joni Mitchell Tribute band. Til dette prosjektet har hun også fått med seg den spanske multiinstrumentalisten Efrén Lopez (Jordi Savall, Stelios Petrakis, L´ham de Foc m.fl). Med sin nære kjennskap til østlig musikk har han vært en viktig sparringspartner i forberedelsene til premieren i Molde. Sammen er de duoen ON.

- Marianna Sangita Angeletaki Røe (voc, perc), Efrén Lopez (oud, hurdy gurdy, laouto, g, perc), Ina Sagstuen (voc, effects, perc), Risten Anine Gaup (voc, joik), Mira Tiruchelvam (fl), Sissel Vera Pettersen (as, voc), Jonas Cambien (sax, synth), Inger Hannisdal (vl), Oluf Dimitri Røe (vl, voc), Jovan Pavlovic (acc), Joel Ring (clo, b), Heida Karine Johannesdottir (tba), Sanskriti Shrestra (tablas, perc); Martin Langlie (dr)

Hilde Louise Asbjornsen Photo Anna Julia Granberg
Hilde Louise Asbjornsen spiller showcase på jazzahead! 2024 (foto: Anna-Julia Granberg)

Hilde Louise Asbjørnsen Quartet
I en årrekke har den velkjente jazzvokalisten, låtskriveren, skuespilleren og kabaret-artisten, Hilde Louise Asbjørnsen, underholdt det norske publikummet med sin fantastiske tilstedeværelse. Musikkarrieren har resultert i hele 11 album, hvor hun sist slapp "Red Lips, Knuckles and Bones" i mai 2019, hvor blant annet Dagbladet trillet en femmer på terningen.

«Fortsatt er det sånn at musikken og sangen hennes mest av alt framkaller en lyst til å sette seg ned i godstolen med en stor Dry Martini, shaken, not stirred eller omvendt.» - Dagbladet

Sammen med sitt band presenterer Asbjørnsen, som ofte blir sammenlignet med både Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, både musikk fra hennes nyeste og tidligere plater og forestillinger.

Hilde Louise Asbjørnsen (voc)
Anders Aarum (p)
Jens Fossum (b)
Elias Tafjord(d)

Oddgeir Berg Trio
Oddgeir Berg Trio spiller showcase på jazzahead! 2024 (foto: Jonas Kiste)

Oddgeir Berg Trio
Trioen spiller elektroakustisk jazz, med en fot i melankolien og en i ekstasen. Musikken er for det meste egenkomponert, og er en fin blanding av action, tempo og rolige ballader.

De debuterte med sin første plate "Before Dawn" våren 2018, og fulgte opp med ny plate i mai 2019, "In The End Of The Night". Platene har fått gode anmeldelser i kjende tyske og japanske jazzmagasiner. Trioen har spilt en rekke konserter i England, bl.a. to ganger på legendariske Ronnie Scott´s Jazz Club i London.

Trioens sitt siste album "While We Wait For A Brand New Day" er den tredje delen av en triologi som kretser rundt de mørke timene i døgnet - alle utgitt på den tyske labelen Ozella. Tonen i dette albumet er full av håp og optimisme, og har eit sterkt personleg preg. Trioen har etablert seg som et jazzband med spennende og nyskapende musikk.

Oddgeir Berg (p)
Audun Ramo (b)
Lars Berntsen (d)

Prosjektet blir muliggjort med midler fra Kultur- og likestillingsdepartementet og Utenriksdepartementet.