Bli med til Nordic Folk Alliance i Roskilde

Nordic Folk Alliance er en konferanse og showcasefestival som viser frem folkemusikk og rootsmusikk fra Norden. Delegater fra 12 land har allerede bekreftet sin ankomst.

Skrevet av Aslak Oppebøen 16.04.2024

Ingunn Bjorgo 2024 Photo Knut Utler
Ingunn Bjørgo Band spiller showcase på Nordic Folk Alliance i Roskilde (foto: Knut Utler)

Festivalkonseptet beveger seg fra land til land tilsvarende sin moderkonferanse Folk Alliance International som flytter seg mellom stater og land i Nord-Amerika (med base i Kansas City). Neste år avholdes NFA i Sverige og det er planer om Norge i 2026.

I 2023 spilte Mojna, Susanne Lundeng og Synnøve Brøndbo Plassen fra Norge på festivalen. I år som i fjor avholdes festivalen i Roskilde, Danmark fra 21. til 24. mai. og de norske artistene som spiller showcase er Emil Karlsen, Ingunn Bjørgo og Ævestaden.

- Nordic Folk Alliance var vårt første sprang ut i det internasjonale markedet, og var en pangstart for oss! Vi fikk mange festivaljobber på grunn av showcasen og har fått mange venner og kontakter som vi fortsatt har kontakt med, og samarbeider med, sier Mattias Thedens fra bandet Gangar.

Kjøp delegatpass HER.

Du kan søke om tilskudd til reise og deltakeravgift fra Music Norway via STIKK.NO. Frist er 15. mai.

Nordic Folk Alliance er organisert av Tempi, Export Music Sweden, Music Norway, Music Finland, Iceland Music, Gimle og Roskilde Festival.