Borealis med digitalt delegat­program

Søndag 21. mars kjøres det et internasjonalt delegatprogram i forbindelse med Borealis - festival for eksperimentell musikk i Bergen.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 16.03.2021

TBR 3488 2 scaled
Borealis Ung Komponist og Currentes (Foto: Thor Brødreskift)

Grunnet pandemien blir årets program som kobler norsk og internasjonal bransje flyttet inn i et digital rom og kommer til foregå på Zoom.

Der vil delegatene bli presentert for materiale som norske artister har forberedt til online-festivalen.

Programmet er som alltid mangfoldig med blant annet Borealis Ung Komponist program, Jenny Berger Myhre og Øyvind Hegg-Lunde, Øyvind Skarbø og Fredrik Rysjedal.

— Einar Idsøe Eidsvåg, Music Norway

I tillegg til muligheter for å mingle og en live-samtale med komponist Raven Chacon kommer Artistic director Peter Meanwell, managing director Tine Rude og Music Norways Einar Idsøe Eidsvåg til å delta i programmet.

- Borealis 2020 var sist gang jeg var på festival. Norge stengte ned uken etter. Jeg håpet å kunne reise i år, men det lar seg ikke gjøre. Borealis legger opp til en løsning med noe live og noe digitalt. Delegatprogrammet derimot blir heldigitalt og over en dag. Jeg ser frem til å møte norske og internasjonale bransjeaktører innenfor eksperimentell musikk. Borealis har lang tradisjon for å avvikle meget gode delegatprogram med unik intim stemning. Håper og tror de klarer å ivareta dette, sier Idsøe Eidsvåg.

Over 20 delegater skal delta, de fleste fra utlandet. KUPP-deltagerne Agnes Hvizdalek, Michaela Antalová, Tine Surel Lange, Martin Hirsti-Kvam og Tze Yeung Ho skal også delta.

Selve Borealis-festivalen flytter naturlig nok også inn på internett og starter torsdag 18. mars.

Se HER for festivalens program.