Bygger nettverk i Arktis

Arctic Waves er en konsertserie og en plattform for å bygge nettverk og forbindelser mellom territoriene i den arktiske regionen, som er Sápmi, Grønland og Canada.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 30.10.2023

Skjermbilde 2023 11 01 kl 11 16 21

Arctic Waves skjer fra 1. – 3. november på Nordic House i Reykjavik samtidig som bransjetreffet og showcasefestivalen Iceland Airwaves.

Det er Musikkontoret Nord, festivalen Riddu Riððu og det Alta-baserte managementselskapet Hedline Arts som har med seg artistene fra Sápmi til Reykjavik.

Artistene i Arctic Waves-programmet er:

Nilas Katarina Barruk Emil Karlsen

Hedline Arts har som et uttalt mål å løfte frem neste generasjon samiske stjerner internasjonalt, og er management for Emil Karlsen.

- Arctic Waves kan være en flott arena å være til stede på, både for oss som selskap og artistene vi representerer. Det er naturlig for oss å søke mot andre arktiske miljø, og vi gleder oss til å knytte tettere bånd mot Grønland og Canada. Som selskap skal vi forsøke å hjelpe alle samiske artister der vi kan, enten de er en del av stallen vår eller ikke, sier Torgeir Ekeland, manager og agent i Hedline Arts.

Ekeland ser frem til å vise frem artistene som er med på Arctic Waves i år.

- Av erfaring prøver jeg ikke ha for høye forventninger, men gleder meg til å følge programmet som er satt opp for hele den arktiske delegasjonen og knytte enda tettere bånd på tvers av landegrensene.

Katarina Barruk og Niilas er også en del av det offisielleprogrammet til Iceland Airwaves, som skjer i perioden 2. – 4. november. Øvrige norske artister på programmet til Iceland Airwaves er:

  • Ash Olsen
  • Moyka
  • Skaar
  • Slowshift

Sajje Solbak fra Riddu Riððu-festivalen I Kåfjord i Troms sitter i panelet The Outsiders: Attracting global audiences to the edge of the earth, på torsdag kl. 10:00.

De andre paneldeltagerne er Ruth Daniel (In Place of War), Sigtryggur Baldursson (Iceland Music), og Cesar Andion (The Spanish Wave Export). Luke Bainbridge fra The Guardian er moderator. Les mer om det HER

I 2023 har Island formannskapet i Nordisk Ministerråd og Arctic Waves er en del av det islandske Kultur- og Næringsdepartementets kulturarbeid.