by:Larm 2021 utsettes til høsten

På grunn av smittesituasjonen i landet utsettes 2021-utgaven av by:Larm til 30. september – 2. oktober 2021.

Skrevet av Rebeca 23.10.2020

Cashmere cat bylarm

I en pressemelding fra festivalen står det at arrangørene hadde gledet seg stort til en festivalhelg som yret med musikk for landets musikkelskere, og sårt tiltrengt faglig påfyll for en bransje i krise. Likevel innså de mer og mer at det blir umulig å lage by:Larm i mars uten å gå på akkord med kjernen i hva festivalen skal være: en møteplass fylt med musikkglede og kunnskap.

Les mer: Trondheim Calling flyttes til juni 2021

– Å utsette er en tung avgjørelse å ta, men det er likevel den riktige avgjørelsen å ta. Vi tror, og håper, at et by:Larm på høsten 2021 vil være en mer fullverdig opplevelse og ha mye mer å tilby musikkbransjen, står det i pressemeldingen.

Karoline Røed Tønnesen er prosjektleder for de internasjonale programmene under by:Larm og sier utsettelsen er synd, men at den samtidig gir alle ro til å planlegge hvordan man kan avvikle festivalen på best mulig måte.

– Jeg synes selvfølgelig det er synd at vi ikke har by:Larm i mars å glede oss til, vi har jo håpet i det lengste at situasjonen skulle bedre seg og gi bedre forutsetninger. Vi savner å møtes, gå på festival og ha noe å glede oss til, forteller Røed Tønnesen.

– Når det er sagt er det viktig at by:Larm fortsetter å være møteplassen for norsk, nordisk og øvrig internasjonal bransje. Utsettelsen gir oss alle ro til å planlegge for hvordan vi kan løse det på best mulig måte. Datoen for avviklingen av by:Larm har lenge vært et samtaletema i bransjen og kanskje vil denne tiden på året åpne for nye muligheter og vise seg å være en velsignelse? Det blir spennende å prøve ut. Uansett gleder vi oss til å sette i gang med arbeidet, se fremover og tenke på hvordan vi kan være med på å forme by:Larm 2021, avslutter hun.

Festivalen er nå i gang med å planlegge møteplassen by:Larm 30. september til 2. oktober 2021. Les mer her.