by:Larm panel: 11 tips for å turnere grønnere

Vi tester klimaguiden på bransjen under by:Larm.

Skrevet av Rebeca 04.02.2020

Klimapanel bylarm redigert 600x400

Hva: Panelet «11 tips for å turnere grønnere» under by:LarmNår: 28. februar kl. 13, på Vulcan Arena.

Sjekk ut Facebook eventet her.

FNs klimapanel anbefaler å redusere klimautslippene med 50 prosent innen 2030. Det tilsvarer at klimautslipp fra turnévirksomhet må reduseres med åtte prosent i året de neste ti årene.

På tampen av 2019 publiserte Music Norway «11 tips for å turnere grønnere» – en guide til å redusere klimautslipp fra turnévirksomhet. Fredag 28. februar, under by:larm, vil guiden og tipsene bli testet på en artist, en venue og klima-strømmetjenesten CHOOOSE.

Tester guiden på bransjen-Det blir nok ekstra miljøvennlig, ja … slenger man slike krav på rider’n uten å være i landseliten, da får man rett og slett ikke oppdrag og blir værende hjemme i stedet og spare miljøet, var en av kommentarene Music Norway fikk til guiden.

Les mer: Musikkbransjen i Norge vokser

Celine Marie Moe fra CHOOOSE, Micke Lindevall Debaser og artist Marie Ulven fra Girl in Red skal teste tipsene fra Music Norways klimaguide under panelet på by:Larm. Panelet vil bli moderert av Linnéa E. Svensson, prosjektleder i Grønt veikart.

Alle kan bidra med noeGuiden er utarbeidet av Julie Forchhammer på oppdrag fra Music Norway. Forchhammer har jobbet med miljø og musikk de siste femten årene, blant annet som styremedlem og rådgiver i Regnskogfondet, miljøsjef for Øyafestivalen og festivalsjef for Vinjerock.

-Lysten blant artister, apparatet deres og arrangører for å gjøre egne klimatiltak har aldri vært større enn det den er nå. Målet for guiden er å gi konkrete tips til hvordan de kan bidra. Noen er allerede godt i gang, mens andre kan velge seg ut noen punkter som er relevante for dem og begynne der. Få kan få til alt, men alle kan bidra med noe, sier Forchhammer.

Hva er mest effektivt?I guiden er topp tre tips til å redusere klimagassutslippene;– å fly mindre– etterspørre grønne leverandører– bruke strømnettet fremfor dieselaggregater.