by:Larm: Unge talenter møter internasjonale låtskrivere

Hedda Aalvik Grønhaug og Vegard Hurum plukket ut til by:Songs.

Skrevet av Rebeca 22.02.2019

Heddavegard 400 600x400

by:Songs er en internasjonal låtskrivercamp og arrangeres for femte gang i 2019. Campen foregår mellom 25. – 28. februar. I dagene før by:Larm blir noen av verdens største toplinere og produsenter samlet for å jobbe med både etablerte og nye, lovende norske låtskrivere, produsenter og artister.

Les også: 300 internasjonale delegater til by:Larm

by:Songs har gått aktivt ut for å hente inn unge talenter og har nå plukket ut to personer som skal være med på låtskrivercampen.

De utplukkede er Hedda Aalvik Grønhaug og Vegard Hurum.

– Hedda har en unik rytmesans og et kult melodispråk som er edgy og utenfor boksen. Hun skriver også veldig gode tekster. For meg skilte hun seg ut og var et soleklart valg for by:Songs. Vegard ble valgt ut fordi han er svært allsidig, er nytenkende og har god teft for smakfulle produksjoner. Både Hedda og Vegard blir to navn som det blir veldig spennende å følge med på fremover, sier Alexander Pavelich, som sitter med det overordnede internasjonale ansvaret for by:Songs, og de to siste årene hentet inn låtskriverne og produsentene til campen.

Andreas Schuller, mer kjent som Axident, har nylig vært mentor for Vegard på LIMPI i Lillehammer.

– Det er mange som lager beats på laptopen sin og kaller seg produsent for tiden, men Vegard er en produsent i ordets rette betydning. Med artisten og sangen i fokus skaper han produksjoner som skiller seg ut fra mengden, sier Schuller.

Les også: Lær mer om den mexicanske strømmebølgen på by:Larm

Campen arrangeres på Tanken i Sandvika og White Room i Asker. Deltakerne blir plassert i grupper på fire som rullerer hver dag. by:Songs handler om internasjonal networking og låtproduksjon.

Det er by:Songs listening party på Kulturhuset torsdag 28. februar kl. 18

– Kontaktene man knytter på by:Songs er helt uvurderlige. Her ligger alt til rette for at nordmenn kan få en pangstart på karrieren som låtskriver eller produsent, sier Martin Schilde som startet campen i 2015, sammen med Bernt Rune Stray, Hans Petter Aaserud og Bjørn Pedersen.

– I samarbeid med TONO som hovedsponsor er det viktigst for oss å støtte og trekke frem de nye norske talentene. På by:Songs får du en helt unik mulighet til å jobbe med personer du ellers ikke har tilgang til. Svært profilerte internasjonale aktører kommer til Norge for å samarbeide med nordmenn som både er etablerte og ferske. Hvert år har dette resultert i flere internasjonale utgivelser, og i fjor var det hele 15 cuts fra campen. Jeg har ingen tvil om at vi kommer til å sitte igjen med en heftig haug med cuts i år også, sier Pavelich.

– by:Songs er et fantastisk utstillingsvindu for norske låtskrivere og produsenter samt studioene Tanken og WhiteRoom. Det er viktig å investere i å utvikle gode produksjonsmiljøer og muligheter her hjemme i samarbeid med de beste i verden. By: Song er en ypperlig arena for å vise frem både etablerte og nye talenter for en internasjonal musikkbransje på jakt etter låter til sine artistprosjekter, sier Helene Broch, Head of International i Music Norway.