by:Songs i Sandvika og Asker er i gang

I dagene frem til by:Larm arrangeres låtskriver-campen by:Songs (27. februar – 2. mars) på Tanken i Sandvika og i Whiteroom Studio i Asker.

Skrevet av Rebeca 28.02.2017

Bysongs16 600 600x400

by:Songs ble avholdt for første gang i 2015 i forkant av by:Larm. Rundt 50 låtskrivere/toplinere og produsenter fra inn- og utland roterte rundt sammen i musikkstudioene Tanken i Sandvika og Whiteroom i Asker over noen intense, veldig kreative dager. by:Songs ble gjentatt i 2016 og i Sandvika og Asker og i Hamburg under Reeperbahn Festival i september.

Blant deltagerne på by:Songs 2017 finner Brit Award og Grammy-aktuelle Electric, Ina Wroldsen og Andreas Schuller (Axident) blant de norske deltagerne, som teller opp mot 30 deltagere. Fred Ball skulle delta, men har meldt avbud.

Det er 18 deltagere fra USA, UK, Tyskland og Sverige på by:Songs, inkludert disse:– Evan Bogart, låtskriver for Beyoncé, Britney Spears, Carly Rae Jepsen, Madonna, Rihanna.– Illsey Juber, artist/ låtskriver for Shawn Mendes, Beyoncè, Drake, Robin Schulz.– Lindy Robbins, låtskriver for Selena Gomez, One Direction, LeAnne Rimes, Davis Guetta.– Two Inch Punch, Sam Smith, Rag’n’Bone Man, Jessie Ware, Tory Lanez– Tayla Parx, artist/låtskriver for Alicia Keys, Ariana Grande, Fifth Harmony, Mariah Carey, J-Lo

– by:Songs er en internasjonalt ettertraktet låtskriverarena her hjemme hvor internasjonale artister og profesjonelle meritterte låtskrivere kobles med noen av våre mest spennende talenter. Spinn-off effekten er enorm og lærekurven for en del er inspirerende bratt. Norske låtskrivere, produsenter og artister holder skyhøyt nivå og har et sound den internasjonale bransjen ønsker, sier Helene Dolva Broch, strategisk seniorrådgiver i Music Norway.

– Jeg tror på å bygge lokalt, man må vise seg attraktive på hjemmebane, da kommer også bransjen hit. Det gir ferskt talent muligheten til å bli kjent med internasjonal standard, og få vist frem talentet sitt. På toppen av det hele er dette massiv Norges-reklame, sier Martin Schilde i Toothfairy.

– UK har noen av de største og beste låtskriverne og artistene i verden. Ina Wroldsen og Electric, som er på by:Songs, er eller har vært basert i UK, og har hatt stor suksess der og internasjonalt. Mange norske låtskrivere og produsenter velger Los Angeles, men det er også muligheter for å samarbeide og jobbe i og mot UK, et marked som er lett tilgjengelig både økonomisk og geografisk, sier Nina Finnerud, prosjektleder ved Music Norways UK-kontor i London.

Kronprinsparet får en guidet tur på Tanken torsdag 1. mars der de møter deltagerne på låtskrivercampen, og det blir satt opp en eksklusiv lyttesession i studioet til Coucheron (Kehlani, Nick Jonas), med Ina Wroldsen (som har bidratt til hits for Calvin Harris, Clean Bandit, Britney Spears, One Direction), Two Inch Punch, (som har skrevet låter og produsert for Sam Smith, Rag’n’Bone Man, Jessie Ware, Tory Lanez), og Tayla Parx, (artist/låtskriver for Alicia Keys, Ariana Grande, Fifth Harmony, Mariah Carey, J-Lo).

Bernt Rune Stray representerer Whiteroom Studios, og er selv låtskriver og produsent som har skrevet for alt fra Sissel Kyrkjebø til Ne-Yo. Martin Schilde representerer Tanken Studio og driver musikkselskapet Toothfairy som lanserer norske artister internasjonalt, som Ary, Coucheron, Fröder, Carl Louis.

by:Songs er et samarbeid mellom by:Larm, Music Norway, Whiteroom, Toothfairy og Tanken. Økonomiske bidragsytere er Nomex, Musikkforleggerne, GramArt, NOPA, TONO, Asker kommune, Bærum kommune, Bama og Hansa.