Disse skal til SPOT Festival 2022

6. - 7. mai

Skrevet av Kristiane Lunde 29.04.2022

SPOT 2022 artister
(foto: Spotfestival.dk)

SPOT Festival 2022 er en årlig festival som arrangeres i Aarhus, Danmark. Festivalen har siden 1994 vært plattform for dansk og etter hvert skandinavisk musikk, der artister bruker festivalen for å lansere sin internasjonale karriere. I mer enn 27 år har SPOT spilt en sentral rolle i å gi plass til nye talenter og ny musikk. SPOT har i mange år vært et av Skandinavias viktigste møtested for den danske og internasjonale musikkindustrien. Musikalsk, med et bredt utvalg av eksportorienterte og trendsettende artister – og bransjemessig, med etterspurte nettverksaktiviteter og et bredt konferanseprogram.

Her er de norske delegatene som er blitt valgt ut til å bli med Music Norway til Aarhus og SPOT:

  • Mathilde Orlien, GEMS
  • Nikolaj N. Gloppen, 444 ent AS
  • Ingeborg Helene Alexia Unnerud, Blu Perspective Management
  • Vibeke Hay Wold, Polar Artist
  • Jon Olav Sandal, Sorbet Music
  • Ruben Nesse, Brilliance

Gjennom årene har flere norske artister stått på scenen under SPOT, blant annet Hôy La, Lüt, Hanne Mjøen, Tuvaband, Cezinando, Hajk og mange flere.

De norske artistene som skal spille på årets festival er:

- Hedda Mae

- Ash Olsen

- brenn.

- Resa Saffa Park

- Combos

- GABIFUEGO

I tillegg arrangerer SPOT Nordic Beats som er en del av festivalen arrangert for å gi mer plass til nordiske hiphop-scenen. I år er det seks artister fra de nordiske landene som skal spille på Nordic Beats, Linni og Vino er plukket ut til å spille fra Norge.