Aurora ga bort stipend på 100 000 kroner

Aurora vant Music Norways’ Spellemannpris «Årets Internasjonale Suksess».

Skrevet av Tina Brodal 13.06.2022

Skjermbilde 2022 06 13 kl 11 46 53
Tidligere i år mottok Aurora Music Norways’ Spellemannpris «Årets Internasjonale Suksess». Foto: YouTube/MusicNorway

Tidligere i år mottok Aurora Music Norways’ Spellemannpris «Årets Internasjonale Suksess». Med prisen mottas også et stipend som går under navnet "Det Var Her Det Begynte" på 100 000 kroner gitt av Kulturdepartementet. Prisvinneren skal gi stipendet videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen til vedkommende. Aurora valgte å gi stipendet til Baroniet Rosendal ved Anne Grete Honerød og Reidar Nedrebø, og konsertgjenger Erik Hannisdal.

Manager Geir Luedy mottok stipendet på vegne av Aurora på Musikk ut i verden-konferansen sist fredag, og det var Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen som delte den ut.

IMG 1029
Auroras manager Geir Luedy mottar stipendet av Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. (Foto: Carl Kristian Johansen)

Aurora valgte å gi stipendet til Baroniet Rosendal ved Anne Grete Honerød og Reidar Nedrebø, og konsertgjenger Erik Hannisdal.

Se video av begrunnelsen og takketalene fra mottagerne i videoen under:

Baroniet i Rosendal er et viktig sted i livet til mange kunstnere. Her finner Aurora ro og inspirasjon, og hun skrev musikken til sin siste plate her. Baroniet har kunst og kultur som sin drivkraft, og viser stor respekt for den plassen en kunster trenger for å levere. Stipendet vil bidra til at Baroniet i Rosendal fortsetter å gi publikum nye kunst- og kulturopplevelser i magiske omgivelser.

Konsertgjenger Erik Hannisdal er en trofast fan av Aurora som har fulgt henne siden begynnelsen av karrieren.

Årets Internasjonale Suksess er en pris som skal løfte frem artister, låtskrivere og produsenter som har bragt norsk musikk ut over landegrensene, som fremmer norske suksesshistorier i utlandet, og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt.