Gå hele Eksportskolen på by:Larm

På seks timer får du mulighet til å gå gjennom alle de ti modulene i Eksportskolen.

Skrevet av Rebeca 17.02.2015

Eksportskolen 600

Eksportskolen er et samarbeidsprosjekt mellom de regionale kompetansesentrene for musikk og Music Norway. Programmet er et tilbud til talent med ambisjoner om en karriere i musikkbransjen.

Eksportskolen består av 10 moduler som trinnvis øker deltakernes kompetanse og karrieremuligheter i bransjen. Under by:Larm har det blitt satt sammen et program som går gjennom alle de ti modulene på 6 timer. I løpet av timene vil flere erfaringsrike og dyktige personer fra flere deler av musikkindustrien dele tips og inspirere deltakerne til videre arbeid.

– Eksportskolen er et kursopplegg som skal inspirere artister og bransjeaktører til å satse på nye markeder og de skal få den kunnskapen og nettverket som trengs for å lykkes. Gjennom det regionale nettverket til alle kompetansesentrene og det internasjonale nettverket til Music Norway får våre medlemmer større innsikt i musikkbransjen og knyttet kontakter og opprettet samarbeid på tvers av regioner, forteller daglig leder i Brak, Karen Sofie Sørensen.

På by:Larm arrangeres Eksportskolen torsdag 5.mars og programmet er delt opp i seks deler. Man kan selv velge om man vil delta på alt eller komme å gå etter hva du ønsker større innsikt i.

Facebook-arrangement

– I løpet av 6 timer vil det blir mye input fra noen av de bedre der ute. Du blir forhåpentligvis klokere på det amerikanske markedet, markedsføring, booking og tilrettelegging av din bedrift. Mange i vår bransje har bygd opp sin kompetanse via det gode norske begrepet «learning by doing» og dens opp og nedturer. I vår bestilling til foredragsholderne har vi lagt vekt på at de fra sitt ståsted skal fortelle om bransjen slik de ser den, sier Einar Idsøe Eidsvåg, prosjektleder i Music Norway og moderator for dagen.

Dette er Eksportskolens program på by:Larm

10.00: Managing utenlands – veien til sukess?Med Chris Wareing, senior manager og co-founder av MADE.MADE er basert i Bergen og har artister som Aurora, Lemaitre, Sondre Lerche, Deathcrush, Casiokids og Drippin i stallen. Wareing pleier å bli med som reisende manager når artistene er ute og reiser i verden. Wareing vil snakke om sine erfaringer med å jobbe internasjonalt gjennom mange år.

11.00: Book me, book me!Natasha Haddad fra Latitude/Festival Republic

Hvordan fungerer en bookingprosess, hva tenker bookingagenter og hva bør man tenke på når du snakker med agenter?Bookingagenter kommer for å snakke om deres erfaringer og fortelle hva de ser etter før de booker eller signerer en artist.

12.30: Innovasjon Norge og Eksportskolen presenterer: Bygg bedrift med Yngve DahleSammen med Innovasjon Norge tilbyr Eksportskolen todagers-kurset «Lean business», et verktøy for å strukturere selskapet ditt og gjør det mulig å langtidsplanlegge. Kurset har fått veldig gode tilbakemeldinger så langt, og kursansvarlig Yngve Dahle kommer til by:Larm for å i gi en rask innføring i hva programmet inneholder.

1.30: PR og markedsføring i det 21. århundreSimen Idsøe Eidsvåg (HES), Jens Petter Aarhus (ANORAK) og Kim Thorvaldsen.

Eidsvåg og Aarhus lanserte den kritikerroste og prisvinnende «Kaizer-viruset»-kampanjen for noen år tilbake. Nylig startet de et selskap som skal jobbe innenfor tech, markedsføring og musikk hvor Thorvaldsen er daglig leder. De vil gi innsikt i hvordan de tenker og bruke caser til å introdusere ideer og mulige løsninger.

2.30: Paneldiskusjon: Det amerikanske markedet fra A-ZUSA er fortsatt førsteprioriteten til internasjonale artister som ønsker å breake. Selv om det er et hav av muligheter i landet er det også en mengde utfordringer. Disse vil panelet addressere.

 • Rev Moose, genereal manager i The Syndicate
 • Mike Bell, Music Norway
 • Rene Symonds, The Artist Organization
 • Amanuel Kidane, 5 star entertainment

3.30: Møt din mentorDu velger hvem du vil prate med og får ti minutter til å gjøre det meste ut av dem!

 • Amanuel Kidane, 5 star entertainment
 • Simen Idsøe Eidsvåg, HES/Klang
 • Jens Petter Aarhus. ANORAK/Klang
 • Chris Wareing, MADE management
 • Yngve Dahle, Lean Business
 • Natasha Haddad, Latitude Festival
 • Mike Bell, Music Norway
 • Rev Moose, The Syndicate

Eksportskolen er et tiltak fra Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk; Brak, STAR, KOFOR, ØKS, SØRF, TEMPO og MØST.