Gundelach på Terrible Records i USA

U OK? inviterte Terrible til Rockefeller.

Skrevet av Rebeca 19.02.2018

Gund 1 Jacob Landvik previe 600x400

Plateselskapet U OK? har signert en lisensavtale for Gundelachs kommende album, «Baltus», med amerikanske Terrible Records, som blant annet har utgivelser med Solange, Blood Orange, Kindness, Porches og Twin Shadow i katalogen.

– Avtalen gir Gundelach en fantastisk mulighet til å bli introdusert for et amerikansk publikum via et av det mest toneangivende plateselskapene i USA, sier Kristine Bjørnstad i U OK?

Sjekk tilskuddsordningene til Music Norway

– I prosessen frem mot signering har Music Norway vært en god støttespiller. Vi møtte labelboss Ethan Silverman i Terrible Records første gang på Øya International i 2016 og han fikk samtidig sett Gundelach live foran et stappa Sirkus på festivalen. Senere fikk vi innvilget støtte til ekspertbesøk hvor vi fikk flydd A&R Max Wortman over fra Los Angeles for å se ham på et utsolgt Rockefeller. Vi fulgte opp med et møte på SXSW, da med hjelp fra Music Norway i form av reisestøtte.

– Music Norway har vært med på å legge til rette for flere viktige møtepunkter i denne prosessen. Det kanskje aller viktigste var støtten til ekspertbesøket, nemlig at vi fikk muligheten til å vise dem Gundelach på en solid konsertarena hvor vi hadde den fullstendige kontrollen, både med tanke på lys, lyd, fremføring og et stort og entusiastisk publikum. I tillegg fikk både vi som management og Gundelach muligheten til å bli ordentlig godt kjent med Max da han var på besøk, sier Bjørnstad.

Les også: – Brilliance utvider til England

– Jeg var så heldig å få se Gundelach på et utsolgt Rockefeller i Oslo, og til dags dato er det en av de beste konsertene jeg har vært på, sier Max Wortman i Terrible.

– Etter konserten møtte jeg Gundelachs team og kolleger som tok meg godt imot og presenterte meg for mer av hans musikk, som jeg falt for umiddelbart. De intrikate detaljene og lidenskapen i musikken var overveldende. Da jeg returnerte til USA visste jeg at jeg ville gjøre mitt beste for å for å spre musikken her borte, og nå to år senere er vi glade for å ønske ham velkommen i Terrible-familien og slippe Baltus sammen med U OK? Vi er utrolig glade for å ha Gundelach i stallen vår, sier Wortman.