H.K.H. Kronprinsen deler ut Årets internasjonale suksess

H.K.H. Kronprins Haakon deler ut prisen til Årets internasjonale suksess i Prindsen Hage.

Skrevet av Rebeca 24.05.2019

Årets internasjonale suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.

H.K.H. Kronprins Haakon skal dele ut prisen til vinneren som offentliggjøres på en seremoni den 11. juni i anledning Music Norways sommerfest i Prindsen Hage i Oslo.

Prisen består av Spellemannharpe, og et stipend på 100.000,- gitt av Kulturdepartementet som vinneren skal gi videre til en person, en organisasjon eller et miljø som har bidratt til å inspirere og stimulere musikkinteressen hos vinneren. Stipendet går under navnet «Det var her det begynte».

De nominerte er:Boy Pablo, artistCashmere Cat, låtskriver produsent og artistLeif Ove Andsnes, pianistLise Davidsen, sopranSigrid, artistStargate, artister, låtskrivere og produsenter

Tidligere vinnere av prisen for Årets internasjonale suksess er:Ina Wroldsen (2017). Prisutdeler: Utenriksminister Ine M. Eriksen SøreideAlan Walker (2016). Prisutdeler: Utenriksminister Børge BrendeKygo (2015). Prisutdeler: Kulturminister Linda Hofstad Helleland