Her møter du Music Norway i 2019

Se hvor vi er til stede.

Skrevet av Rebeca 21.12.2018

SXSW SMALL 150 600x400 600x400

For 2019 er det en viktig målsetning for Music Norway å finne og skape møteplasser, bygge nettverk og øke kompetansen i etablerte og fremvoksende markeder for norsk musikkbransje. Foruten de etablerte markedene i Vesten tok vi i 2018 norske selskaper til Kina og Mexico, og vi skal fortsatt utvikle relasjoner og kunnskap om disse markedene. Brasil og India skal også kartlegges i 2019.

Les mer: Veikart til verden

Husk at du som bransjeaktør eller artist kan søke om tilskudd til å reise i stikk.no.

Finn kontaktinformasjon til alle ansatte her.

Her er Music Norway til stede i 2019:

Ja Ja Ja – London (UK)Siden 2009 har en nordisk klubbkveld med showcaser blitt arrangert månedlig for å vise britene hva nordiske artister har å by på. Siden da har over 150 artister vært innom, mange av dem med store karrièrer i dag. De mest lovende artistene blir plukket ut fra Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge, og arrangeres i samarbeid med NomEx (de nordiske eksportkontorene for musikk).

Her møter du: Henrik Sanne Kristensen (vår nye mann i London, da Nina Finnerud er i permisjon).

Ja Ja Ja – Berlin (DE)Den nordiske klubbkvelden finner du også i Berlin. Her inviteres nordiske artister til å vise seg frem for det tyske publikum. Den tyske versjonen ble lansert i 2014, etter flere gode år i London.

I 2018 har Ja Ja Ja-showene gitt mange norske artister en scene å stå på. Fieh, Pom Poko, Hanne Mjøen, Great News, Datarock, Jimi Somewhere, Jakob Ogawa og Jesper Jenset har både tyskere og engelskmenn fått se.

Her møter du: Jonas Vebner

Les mer: Dette er Ja Ja Ja i London og Berlin.

Januar

Winter Jazzfest 2019 – New York City (US)Arrangeres for 15. gang i «The Big Apple». Winter Jazzfest tiltrekker seg viktige beslutningstagere innenfor amerikansk og europeisk jazz, og en opptreden kan bidra til et gjennombrudd for artistene i det amerikanske markedet.

Her møter du: Aslak Oppebøen

Les mer: Dette skjer i New York 4.-12. januar 2019.

Ja Ja Ja Festival – Wien (AU)En videreutvikling av klubbkonseptet til Ja Ja Ja, hvor det arrangeres en dagsfestival i den østerriske byen. Her vil det stå fire nordiske navn på plakaten.

Her møter du: Jonas Vebner.

Les mer: Dette skjer i Wien 25. januar 2019.

Eurosonic – Groningen (NL)Festivalen er den viktigste møteplassen for live-bransjen i Europa og Music Norway ønsker å legge til rette for at profesjonelle norske bransjeaktører har tilstedeværelse på festivalen. Foreløpig er syv norske artister på showcase-plakaten.

Her møter du: Karoline Røed Tønnesen og Henrik Sanne Kristensen

Les mer: Dette skjer på Eurosonic 16.-19. januar 2019.

CTM Festival – Berlin (DE)CTM er en av de viktigste festivalene for eksperimentell musikk, og da spesielt elektronisk musikk, i Europa. De siste årene har det vært mye norsk på programmet, og Music Norway har invitert med norsk bransje til CTM. Det samme vil vi gjøre i 2019.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg og Jonas Vebner.

Les mer: Dette skjer på CTM 25. januar til 3. februar 2019.

Februar

Trondheim Calling – Trondheim (NO)Trondheim Calling er Norges største nasjonale musikk-konferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret. Arrangementet hadde 1300 konferansedeltagere, over 100 artister og totalt over 8000 publikum i 2018.

Her møter du: Karoline Røed Tønnesen, Pål Dimmen, Johanne Isefiær McDougall, Christian Gran Svenningsen og Henning Bjordal Stokka.

Les mer: Dette skjer under Trondheim Calling 31. januar til 2. februar 2019.

Filmkomponistfagdag og nettverkssamling med Harpa – Berlin (DE)– Nordic Film Music Days blir holdt under den internasjonale filmfestivalen i Berlin, og neste år vil Norge være Berlinalens «fokusland». Det innebærer at deler av Nordic Film Music Days vil arrangeres på relevante møteplasser rundt European Film Market, skriver NOPA på sin nettside.

Her møter du: Jonas Vebner og Einar Idsøe Eidsvåg

Les mer: Dette skjer under Nordic Film Music Days 08. – 12. februar 2019.

Folk Alliance International – Montreal (CA)I 2019 flyttes konferansen fra Kansas City i USA, til nabolandet i nord. Tidsrommet er 13. – 17. februar, og konferansen/festivalen foregår i sin helhet på det berømte og nyrenoverte Fairmont The Queen Elizabeth hotel som feirer 50-års jubileum for John Lennon og Yoko Onos berømte sengepressekonferanse og stedet hvor de skrev «Give Peace A Chance».

Her møter du: Aslak Oppebøen

Les mer: Dette skjer under Folk Alliance International 2019 13. – 17. februar.

Mars

by:Larm – Oslo (NO)I samarbeid med by:Larm produserer Music Norway et internasjonalt program under festivalen. Det internasjonale programmet innebærer at bransjefolk fra utlandet blir invitert til Oslo for å se norske artister og møte norsk bransje. Internasjonal bransje deltar også i paneler sammen med norsk bransje for dele av sin kompetanse og markedsinnsikt med delegatene.

Her møter du: Alle

Les mer: Dette skjer under by:Larm 28. februar til 2. mars 2019.

Borealis – Bergen (NO)– Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer. Fem dager i mars hvert år inntar Borealis hele byen med nye musikalske eksperimenter fra Bergen, Norge og resten av verden, skriver Borealis på sine nettsider.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg

Les mer: Dette skjer under Borealis 6.-10. mars 2019.

SXSW – Austin (US)South by Southwest (SXSW) er en viktig, men krevende møteplass for den internasjonale musikkindustrien. Det er kanskje den tøffeste showcase-festivalen å bryne seg på, men også den som samler de viktigste musikkontaktene i verden. Her kan norsk musikkbransje møte kontakter som kan åpne dører i det amerikanske markedet.

Her møter du: TBA

Les mer: Dette skjer under SXSW 8.-17. mars 2019.

Inferno Metal Festival – Oslo (NO)I påsken, fra 18.-21. april, arrangeres Inferno Metal Festival. Metal-interesserte fra store deler av verden inntar Oslo for å oppleve ekstremmetal på Rockefeller og John Dee. Parallelt med festivalen, arrangeres konferanse- og delegatprogrammet «Inferno Music Conference».

Her møter du: Pål Dimmen.

Les mer: Dette skjer under Inferno 2019.

April

The ExChange/Nordic Folk Alliance – Gøteborg (SE)En nordisk versjon av nettverks- og showcasefestivalen som arrangeres i Montreal tidligere i 2019. Ble arrangert som et test-prosjekt i 2018, og returnerer til Gøteborg i 2019. Den skal samle den nordiske tradisjonsmusikk-bransjen og har som ett av sine mål å samle miljøene innenfor et så bredt spekter av sjangre som mulig for å utveksle ideer og utvikle business. Representanter fra tradisjonell folkemusikk, americana, bluegrass, blues, singer/songwriter, urfolksmusikk og Global Roots (verdensmusikk) både i Norden og USA var invitert i fjor. Hva som står på plakaten for 2019 er enda ikke klart.

Her møter du: Aslak Oppebøen og Johanne Isefiær McDougall

Les mer: Dette skjedde på ExChange i 2018.

Øyakveld – London (UK)Music Norway og Øya inviterer for 9. år på rad til showcase i London av norske artister. Dette for å promotere norsk musikk og festivalen. I 2018 spilte fremadstormende Pom Poko og Sassy 009 under denne britiske utgaven av Øyanatt i hovedstaden.

Obs! Mer detaljer kommer.

Her møter du: Henrik Sanne Kristensen og Helene Dolva Broch.

Les mer: Dette var kvelden i London 2018.

Jazzahead – Bremen (DE)Siden etableringen i 2006 har Jazzahead vokst til å bli verdens største jazzmesse med over tre tusen delegater fra mer enn 60 land. Det er en viktig møteplass for internasjonal jazzbransje, og over hundre band får vist seg fram i det fire dager lange konsertprogrammet. Norge er plukket ut til å være partnerland under Jazzahead, og med det norske fokuset på bokmessa i Frankfurt og Berlinalen (film) i Berlin, tar norsk kultur storeslem på det tyske markedet neste år.

Her møter du: Aslak Oppebøen og Jonas Vebner.

Les mer: Dette skjer under Jazzahead 24.04.2019 – 28.04.2019, 2019.

Mai

The Great Escape – Brighton (UK)Norsk bransje og norske artister har hatt en sterk tilstedeværelse på The Great Escape i flere år. Festivalen, som foregår fra 9. – 11. mai, er ett av de viktigste internasjonale treffpunktene av sitt slag i Europa med flere hundre up-and-coming artister og bransjefolk som delegater i Brighton.

Her møter du: Henrik Sanne Kristensen og Jonas Vebner.

Les mer: Se hvem som kommer til The Great Escape 2019.

Classical:Next – Rotterdam (NL)Dette er r den internasjonal møteplass for klassisk musikk. 1300 personer i 750 selskaper fra klassisk-relatert musikkbransje møtes årlig i Rotterdam for å delta på konferanse- og showcase-programmet. Til hver utgave av Classical:Next plukker en jury ut utøvere, foredragsholdere og prosjekter basert på innkommende forslag fra hele verden. Det samme gjelder for Classical:Next 2019 som foregår i De Doelen, Rotterdam, fra 15. – 18. mai.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg.

Les mer: Se hva som skjer på Classical:Next 2019.

Festspillene i Bergen (NO)Festspillene i Bergen (FiB) er en arena for å bygge internasjonalt nettverk innenfor kunstmusikkmiljøet spesielt. Music Norway og Festspillenes samarbeid lager et program i programmet, som innebærer at norsk bransje innen klassisk- og samtidsmusikk får en arena der de kan knytte kontakter med inviterte internasjonale delegater.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg.

Les mer: Dette skjer under FiB 22. mail til 5. juni 2019.

Nutshell (Nattjazz) – Bergen (NO)Er en arena for å bygge internasjonalt nettverk innenfor jazzmiljøet, og er navnet på det internasjonale besøksprogrammet til Vestnorsk jazzsenter under Nattjazz. Music Norway er samarbeidspartner på Nutshell, og i år deltok 20 norske og 25 utenlandske delegater, som var med på på dag-showcaser, utflukter og konserter under Nattjazzen. Blant artistene som delegatene fikk oppleve oppleve eksklusivt i år var Øyunn, BounceAlarm, Erland Dahlen, Rune Your Day, Dag Arnesen, André Roligheten og Håvard Wiik.

Her møter du: Aslak Oppebøen.

Les mer: Dette skjer under Nattjazz 24. mai til 1. juni 2019.

Juni

Tons of Rock – Oslo (NO)Rock- og metal-festivalen, som tidligere ble arrangert på Fredriksten festning i Halden, har i løpet av få år vokst fra å huse 10.000 festivaldeltakere til å ta imot det dobbelte på festivalens tre dager. I 2019 flytter festivalen til Ekeberg i Oslo. I 2018 arrangerte festivalen et delegatprogram parallelt med festivalen, hvor utvalgt internasjonal bransje og presse deltok sammen med norske bransjeaktører. Hovedmålet med programmet er at viktige internasjonale kjøpere og presse får oppleve norsk musikk i unike omgivelser på hjemmebane, samtidig som norsk bransje får mulighet til å utvide og vedlikeholde sitt nettverk.

Her møter du: Pål Dimmen.

Les mer: Dette skjer på Tons of Rock 27.-29. juni 2019.

Juli

Førdefestivalen – Førde (NO)Music Norway har i flere år vært samarbeidspartner på det internasjonale besøksprogrammet under Førdefestivalen. Hvert år arrangeres en pressetur, som arrangeres i forkant av festivalen. Her deltar delegater fra flere land som får oppleve fantastisk natur og eksklusive konserter med norsk folkemusikk.

Her møter du: Aslak Oppebøen og Johanne Isefiær McDougall.

Les mer: Dette skjer på Førdefestivalen 3.-7. juli 2019.

August

Øya International – Oslo (NO)Parallelt med den tradisjonelle festivalen er et business-to-business arrangement for profesjonelle aktører som jobber med norsk musikkeksport. I 2019 arrangeres Øya International 15. året på rad, og er et samarbeid mellom festivalen og Music Norway. Øya International gir en unik mulighet til å møte noen av de beste internasjonale aktørene i musikkbransjen gjennom formelle og uformelle aktiviteter. I 2019 arrangeres Øyafestivalen 7.-11. august.

Her møter du: Alle

Les mer: Dette skjedde på Øya International i 2018.

Beyond the Gates – Bergen (NO)Dette er en metallfestival som hedrer undergrunnsscenen. De har holdt på siden 2012, og tok i fjor steget opp til en større festival da de flyttet flere av konsertene til USF Verftet. Før har alle konserter foregått på Garage, men festivalen har vokst. Music Norway har ikke noe offisielt program på festivalen, men vil være tilstede for å observere.

Her møter du: Pål Dimmen

Les mer: Dette skjer på Beyond the Gates 21.-24. august 2019.

September

Punkt – Kristiansand (NO)

Festivalen tiltrekker seg som vanlig mange internasjonale gjester, hvor delegatprogrammet består av både norske og utenlandske delegater. PUNKT har også en egen seminardel hvor bl.a. NOPA er ansvarlig for en paneldiskusjon om musikkproduksjon. Punkt ser ut til å bli arrangert 05.09 – 07.09.2019

Her møter du: Aslak Oppebøen, Einar Idsøe Eidsvåg og Karoline Røed Tønnesen

Se mer: Dette skjedde på PUNKT i 2018.

Vill Vill Vest – Bergen (NO)Vill Vill Vest i Bergen arrangeres for fjerde år på rad i 2019. Den nasjonale musikkfestivalen presenterer rundt 60 artister og har et konferanseprogram presentert av kompetansesenteret Brak. Over 300 gjester, samarbeidspartnere og internasjonal bransje kommer til Bergen for å se hva som rører seg innen norsk musikk.

Her møter du: Karoline Røed Tønnesen, Johanne Isefiær McDougall og Helene Dolva Broch.

Les mer: Dette skjer på Vill Vill Vest 26.-28. september 2019.

European Jazz Conference – Piedmont (IT)En konferanse for bransjefolk fra den europeiske jazz-scenen. I år var destinasjonen Lisboa i Portugal, men i 2019 går turen til Italia. Her diskuteres viktige temaer i jazzverdenen, samt musikkbransjen i sin helhet. Her vil ikke Music Norway være direkte involvert, men tilstede.

Her møter du: Aslak Oppebøen

Les mer: Dette skjer 12.-15. september på European Jazz Conference 2019.

Ultima Contemporary Music Festival – Oslo (NO)Ultima er Nordens største samtidsmusikkfestival, og er dermed en sentral arena å samle relevante bransjeaktører. Derfor har Music Norway og Utenriksdepartementet støttet et internasjonalt delegatprogram ved festivalen siden 2014. Besøksprogrammet samler kunstneriske ledere, presse, komponister og utøvere fra sentrale institusjoner innen kunstmusikkfeltet, og har etablert festivalen som en sentral møteplass for den internasjonale bransjen.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg, Karoline Røed Tønnesen.

Les mer: Dette skjer under Ultima Music Festival 12.– 21. september 2019.

Reeperbahn Festival – Hamburg (DE)Reeperbahn i Hamburg er Tysklands største bransjetreff og showcasefestival. Festivalen har siden den første utgaven i 2006 vokst fram til å bli en av de ledende showcasefestivalene og møteplassene for musikkbransjen i Europa, hvor norske artister og bransjeaktører har høstet gode resultater de siste årene.

Her møter du: Jonas Vebner og Helene Dolva Broch.

Les mer: Dette skjer på Reperbahn Festival 18.-21. september 2019.

Oktober

Amsterdam Dance Event (ADE) – Amsterdam (NL)ADE er en årlig konferanse og showcasefestival viet til EDM (Electronic Dance Music). I løpet av festivalens fem dager spiller over 2000 DJer på 300 events fordelt på 80 klubber. Hvert år valfarter over 300.000 besøkende til Amsterdam Dance Event som gjør uken til en av verdens største og viktigste arenaer for både verdenskjente og nyetablerte artister og DJer i dance music-sjangeren. Over 4500 deltar på festivalens konferanseprogram.

Her møter du: Helene Dolva Broch og Johanne Isefiær McDougall.

Les mer: Dette skjer under ADE 16.– 20. oktober 2019.

Bokmesse – Frankfurt (DE)Norge er plukket ut til å være partnerland under Jazzahead, og med det norske fokuset på bokmessa i Frankfurt og Berlinalen (film) i Berlin, tar norsk kultur storeslem på det tyske markedet neste år. Norsk kultur blir synlig på mange arenaer i Tyskland i 2019. Music Norway vil derfor være tilstede på bokmessen.

Her møter du: Jonas Vebner og Helene Dolva Broch.

Les mer: Dette skjer på bokmessen i Frankfurt 16.-20. oktober 2019.

Womex – Tampere (FI)Dette er det fremste samlingspunktet for tradisjons- og verdensmusikk i verden. Begivenheten går på rundgang i europeiske byer, denne gang i Tampere, Finland. På festivalen stiller Music Norway med sin egen stand for å vise frem norsk tradisjonsmusikk. I alt 19 selskaper og 32 personer deltok på den norske standen i 2018.

Her møter du: Aslak Oppebøen og Johanne Isefiær McDougall.

Les mer: Dette skjer på Womex 23.-27. oktober 2019.

Oslo World Music Festival – Oslo (NO)Verdensmusikkfestivalen Oslo World arrangeres for 26. gang i 2019. I 2017 ble Oslo World, for åttende år på rad, kåret til en av de 25 beste internasjonale festivalene i verden av det britiske magasinet Songlines. I 2018 arrangerte Oslo World, for sjette gang, et delegatprogram bestående av konserter, seminarer, utstillinger, artistsamtaler, filmvisninger, bransjesamtaler, live radiosendinger og lanseringer. Målet med prosjektet er å styrke profesjonelle kulturelle nettverk på tvers av verdens kontinenter, Europa, Norden og Norge.

Her møter du: Einar Idsøe Eidsvåg, Aslak Oppebøen.

Les mer: Dette skjer under Oslo World 29.10 – 03. november 2019 .

November

Sørveiv – Kristiansand (NO)Showcasefestivalen Sørveiv er en god arena for å vise frem norske talenter for internasjonal bransje, og bygge en bro mellom norske og internasjonale bransjeaktører. Music Norway støttet det internasjonale delegatprogrammet ved festivalen med 25.000 NOK i 2018.

Her møter du: Johanne Isefiær McDougall.

Les mer: Dette skjer under Sørveiv 1. – 2. november 2019.

Iceland Airwaves – Reykjavik (IS)Festivalen har både musikk og seminarer på programmet. De hadde sitt 20-årsjubileum i 2018, og er verdens nordligste showcase-festival. Med en beliggenhet midt mellom Nord Amerika og Europa, er det en fin destinasjon for artister og bransje for å vise seg frem og møte kolleger i andre land. Fokuset ligger på islandske artister, men med innslag av nordiske artister.

Her møter du: Helene Dolva Broch og Karoline Røed Tønnesen.

Les mer: Dette skjer på Iceland Airwaves 6.-9. november 2019.

Hokuo Music Fest – Tokyo (JP)Festivalen arrangeres i samarbeid med de nordiske musikkeksportkontorene (NOMEX) og prosjektet ble i 2018 ledet av Music Finland. Trade mission-delen består av seminarer, nettverksarrangementer og B2B-møter. Parallelt arrangeres også en låtskrivercamp der nordiske låtskrivere får sjansen til å lage musikk med japanske låtskrivere representert av et utvalg japanske forleggere. Det japanske musikkmarkedet er det nest største i verden og salget av musikk på fysiske formater utgjør fremdeles 90% av salget.

Her møter du: Karoline Røed Tønnesen og Helene Dolva Broch.

Les mer: Dette skjedde under Hokuo 2018.

Folkelarm – Oslo (NO)Folkelarm vil skape en møteplass for nasjonale og internasjonale, spesielt nordiske bransjeaktører innen folkemusikkfeltet, og styrke det internasjonalt nettverk for norske musikere og musikkbransjen. Folkelarm ble i 2018 blitt tildelt 70 000 kroner fra Music Norways arrangørtilskuddsordning til sitt internasjonale delegatprogram.

Aslak Oppebøen og Kathrine Synnes Finnskog.

Les mer: Dette skjer under Folkelarm 14. – 17. november 2019.

Amanda Delara Dot Dome Jorn 600x400
SXSW 600x400 600x400
Jazz Ahead2018 600x400 600x400
DSC00217 Rune Your Day do 600x400
Oya2018 speeddating JVK 000 600x400
Villvillvest henning bjorda 600x400
Isak Oslo World2018 lars Opst 600x400
Hokuo2018 vildej 600x400 600x400