Disse er med på hip hop trade mission til London

Ni aktører fra norsk hiphop-bransje er valgt ut til å bli med på et spennende Trade Mission til London 5. - 7. april.

Skrevet av Kristiane Lunde 17.03.2022

TML

Under denne turen til London skal vi se nærmere på det britiske musikkmarkedet, lærer mer om selskaper og bransjestrukturer i markedet og møter nøkkelpersoner innen hiphop / grime-sjangeren.

Det finnes mye å lære av hvordan den britiske bransjen har bygget opp og posisjonert sjangeren i markedet og vi ønsker å gi innblikk og tilgang til potensielle nettverk og samarbeid som kan komme norsk bransje til gode.

De ni deltakerne fra norsk hiphop-bransje er:

Philipruud

PHILIP RUUD - SDKT ENTERTAINMENT

Philip Ruud grunnla SDKT Entertainment som et kreativt kollektiv i 2018, hvor han selv tok rollen som manager for de da flere ukjente artistene, komikere etc. Siden har han utviklet noen av Norges største artister, som Isah og Dutty Dior som har hatt stor suksess i Norge etter at de ga ut hitlåten «Hallo» i 2019.

Ikke bare på artistsiden, men også på produsentsiden har Philip bygget opp og jobbet med noen av Norges ledende produsenter som Morten «mogilla», Chrissander «Pluto» og Mads Brodin.

Siden 2018 har Ruud utviklet SDKT Entertainment til et av de største management/plateselskapene innen sjangeren i Norge.

Stephanie Owusu

STEPHANIE OWUSU - SONY MUSIC NORWAY

Stephanie Owusu har over seks års erfaring innen PR og markedsføring, og en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI. Etter å ha jobbet på tvers av ulike bransjer, startet Stephanie sin karriere i musikkindustrien som Promotion-assistent for Warner Music Norway.

Senere fikk hun mer erfaring fra andre bransjer som innholdsprodusent og redaktør, og ble prosjektleder for noen av de største influencerne i Norge. Hun har tidligere jobbet som artistvert på festivaler samt jobbet som praktikant for Nordic Music Video Awards.

For tiden jobber hun i Sony Music Norway som Social Media Manager, ansvarlig for strategien og implementeringen av alle reklamekampanjer på Sony Music Norways digitale plattformer og artistenes sosiale kanaler. Stephanie brenner for Hiphop, RnB og Afrobeats og er motivert for å samarbeide på tvers av landegrensene for å bygge bro mellom Norge og resten av verden.

Eric1

ERIC ELVENES - JB MUSIC, ARCTIC RIGHTS

Eric Elvenes begynte som artist manager i Knirckefritt Management (Jaa9 & OnklP, Admiral P, Tommy Tee). I løpet av sin tid der jobbet han med booking og management, samt med turnéledelse, planlegging og produksjon av arrangementer rundt om i Norge.

På slutten av 2020 ble han tilbudt en stilling i Arctic Rights Management (ARM), Norges største indie-utgiver, som A&R med fokus på Afrobeat, Dancehall, Hiphop og RnB. Han er også medgründer av musikkselskapet JB Music (Omar Noir, IMERIKA, Sondrey, FaZ, Aes) som representerer artister, låtskrivere og produsenter med nasjonale og internasjonale ambisjoner og erfaringer.

I 2021 ble han en del av NFT-plattformselskapet - Enter.Art/Enter.Audio-teamet som musikalsk rådgiver. Her fokuserer han på boarding av artister til plattformen og samarbeid.

Elvenes er også medgründer av PR-selskapet - People & PR, hvor de jobber med merkevare, influencer markedsføring og sponsorsamarbeid.

Girsonosl

GIRSON DIAS – NMGHUSET (FULL EFFECT RECORDS)

Girson Dias startet i musikkbransjen som medlem av A-laget i 2006 og hypeman for Lars Vaular rundt samme tid. Som en av grunnleggerne av NMG/G-Huset med sine artister (A-laget, John Olav Nilsen & Gjengen, Mats Dawg, Fjorden Baby, Kamelen, Dårlig Vane) var han en vital del av den såkalte «Bergensbølgen». Ved siden av crewet fortjener han stor anerkjennelse for å ha satt bergensk hiphop på kartet og gjort Bergen til det brennpunktet det er når det gjelder norsk rap.

I 2016 startet han sitt eget plateselskap Full Effekt Records samt Full Effekt booking, management og produksjon. Full Effekt har utgivelser nesten hver uke gjennom året og huser artister som Dårlig Vane, Kars, Macho, Soffe, Nelly Moar, Steffen Kvidahl, Angelo, Jonas V. På produksjonssiden jobber han med produsenttrioen Spaceplug (Dårlig Vane, Oscar Blesson, Rambow, Nelly Moar+++), Nado, Baba, og jobber i disse dager med å skaffe disse internasjonale plasseringer.

I 2022 planlegger Girson å sette opp en musikkkonferanse og festival, Ruller Hardt, som vil vise frem noen av de største og kommende skandinaviske artistene innen hiphop- og R&B-sjangeren. Festivalen vil være i Bergen, og vil inneholde liveshow, samtaler med internasjonal industri, og fungere som en bro mellom Skandinavia og resten av det verdensomspennende hiphop-miljøet.

Nora Mamdu

NORA MAMDU - UNIVERSAL MUSIC NORWAY

Etter nesten syv år som DJ med en rekke vellykkede klubbkvelder, erfaring som radiovert/innholdsskaper for NRK mP3, og mastergrad i lyddesign, ble Nora Mamdu rekruttert av og jobber nå for Universal Music Norge som A&R Manager.

Nora har vært en del av teamet bak suksesser som TIX og Astrid S, men hun har også vært en sentral person når det kommer til flere hiphop- og R&B-aktører. Hun har jobbet med talenter som Adam Ezzari, Jonas Benyoub, SALTI, Imerika, og sist signert Cherie Mwangi, for å nevne noen. Hun var en del av Music Norways Masterprogram i 2020/2021 og er nå en del av «Endringsagentene», en arbeidsgruppe som jobber med å utvide mangfoldet i musikkbransjen i Norge.

Hennes tidlige introduksjoner til musikk gjennom dans og DJ-ing har påvirket hennes unike tilnærming til å jobbe med talenter i ulike sjangre. Å være et barn av diasporaen og et internettbarn motiverer henne til å presse industrien inn i fremtiden.

Manbir

MANBIR SINGH PLAHA - DEF JAM RECORDINGS NORWAY

Manbir Singh Plaha fra Oslo, brukte sitt nettverk og lidenskap for musikk som en nøkkel for å komme inn i norsk musikkindustri for mer enn seks år siden som promoterings manager. Siden den gang har han jobbet med artister som Hkeem, som vant “Årets Låt” med «Fy Faen» under Spellemannprisen 2017 og var den første utgivelsen på Def Jam Norway. Han har også jobbet med Seeb, Astrid S, Lil Halima, OnklP, Adam Ezzari og Larsiveli + mange flere.

Sammen med Marie Komissar og Bjørn Rogstad i Universal Music Norway ble han med på lanseringen av det legendariske hiphop-merket Def Jam Recordings i 2017, på grunn av den raske veksten av hiphop-musikkscenen i Norge. Siden den gang har han vært lidenskapelig opptatt av å få opp hiphop-scenen i Norge med unge og talentfulle artister, og har blitt visepresident i Def Jam Recordings Norge.

Nå, i 2022, er fokuset å re-brande Def Jam Norway sammen med Ali Wali (president for Def Jam Norway) med nye spennende up and coming artister. De har et ønske om å dele lidenskapen sin for norsk hiphop, rap og R&B med resten av verden.

Shirinkhademi

SHIRIN KHADEMI - WARNER MUSIC NORWAY

Shirin Khademi jobber som prosjektleder i Warner Music Norway, en stilling hun ble tilbudt etter å ha vært med på å produsere Oslo Urban Week 2021. Hos Warner jobber hun hovedsakelig med Hiphop og R&B-sjangeren med spesifikt artistene Amara, Jonas Benyoub, Chris Abolade, S1sco og T-Section.

Shirin startet sin karriere som 17-åring, og jobbet med en av Norges største musikkfestivaler – Findings Festival før hun tok en bachelorgrad i Creativity Innovation and Business Development ved Høyskolen Kristiania. 2017 startet Shirin å jobbe som freelance Eventmanager hos JCP Nordic (Norges største eventbyrå) og fikk raskt mer ansvar. Deretter ble hun headhuntet til en stilling som prosjektleder på Pakkhuset Oslo og senere WeAreLive, som er et reklame og eventbyrå hvor Shirin var en av prosjektlederne på Oslo Urban Week 2021.

Stian Nicolaysen

STIAN NICOLAYSEN - MUTUAL INTENTIONS, THE ORCHARD NORWAY

I begynnelsesfasen av sin karriere var Stian Nicolaysen musikkjournalist for Skandinavias største hiphop-magasin Kingsize, som spilte en sentral rolle i profileringen av flere av Norges mest innflytelsesrike rappere. Etter dette var han med på å starte kollektivet Mutual Intentions i 2015 med en rekke andre kreative hoder. Kollektivet tok form og ble til et plateselskap i 2017, med Spellemanns-vinnende og nominerte artister som Ivan Ave, Charlotte Dos Santos, Fredfades, Bendik HK og Jawn Rice.

I 2019 tok han ansvaret for PIAS i Norge med Andres Dahl fra Paperclip AS, og sørget for prosjektledelse, A&R og PR for en rekke store internasjonale Indie-selskaper og norske artister. I 2020 begynte Nicolaysen å jobbe i Paperclip AS og var med på å utvikle publishing-avdelingen i selskapet. Paperclip signerte en WW-avtale med Kobalt, og produsenter som Lege Kale, Heine Aabø, TNB, og Sigurd ble hentet inn.

I August 2021 begynte han å jobbe for det anerkjente distribusjonsselskapet The Orchard med noen av de mest etablerte og innflytelsesrike plateselskapene og managementene i norsk musikkbransje.

Yunus Daar

YUNUS DAAR – NORA COLLECTIVE

Yunus Daar er 26 år gammel og kommer fra Bergen. Siden 2015 har han jobbet kreativt for Nora Collective, og vært med på å forme det til det det er i dag; et av de største plateselskapene og managementselskapene for Hiphop og R&B-musikk i Norge.

Han har jobbet med merkevareutvikling, prosjektledelse, turnéledelse, DJ-ing, A&R, markedsføring, PR og design.

26-åringen er manager for en rekke artister og produsenter. I Noras stall finner man talenter som Arif, Ung Ferrari, Natnael, Benjie, Kapteinen, og danser Mona Berntsen (danser for blant annet Justin Bieber, Justin Timberlake, Cardi B). Yunus ble også plukket ut som en av «Nordic Music Biz Topp 20 under 30 i 2019 på grunn av sitt arbeid i norsk musikkbransje de siste årene.