Hvordan makse tilstedeværelsen på by:Larm

Klar for by:larm? Les mer om hvordan du kan makse tilværelsen din på Nordens viktigste bransjetreff.

Skrevet av Rebeca 11.02.2020

Mn bylarm nettverke 600x400

Det nærmer seg by:Larm 2020, en viktig møteplass for nordisk musikkbransje som trekker både utenlandske og norske bransjeaktører. Å kartlegge hva man ønsker å få ut av festivalen, i tillegg til å stille forberedt, kan være avgjørende for å maksimere sin tilstedeværelse.

Digital sjekkliste for bransjetreff

I fjor ble bransjens beste tips samlet i en lett anvendelig digital sjekkliste, hvor målsetningen er å gi råd om hva som kan være lurt å gjøre i forkant, underveis og i etterkant av arrangementene.

Jarle Savio i Longyear Utd utarbeidet sjekklisten på oppdrag fra Music Norway. Savio har selv deltatt på by:Larm i over to tiår, og «veteranen» deltar selvsagt også i årets utgave.

– Jeg har vært på alle by:Larm siden starten, så det må jeg si er et særdeles godt forhold! Overvar konsert med Øyvind Holm på årets Trondheim Calling, og kom til å tenke på at det var nesten på dagen 22 år siden jeg så Dipsomaniacs for første gang, på by:Larm i Trondheim i 1998!

Lag en prioritert plan i forkant

Foruten å lese seg godt opp på sjekklisten han har utarbeidet, mener han det er det svært viktig å lage en prioritert plan over hva du må se og hvem du må møte.

– Lag en plan over hva som hadde vært kjekt å få med seg, og sørg for å ha åpninger i programmet ditt slik at du kan ta kjappe møter eller bli med noen på en konsert som plutselig blir foreslått. Ikke kast vekk livet på å stå i kø, gå et sted du kommer inn i stedet, noe av det morsomste som finnes er å oppdage ny musikk ved en tilfeldighet! sier han.

Jarle savio 600x400

Vær unorsk – bli lagt merke til

Det han ønsker å trekke frem som spesielt viktig på en festival som for eksempel by:Larm når det kommer til innholdet i sjekklisten er det å planlegge og avtale møter før festivalen, men å ikke være redd for å snakke med folk du tilfeldigvis møter, da de fleste i denne bransjen vil hjelpe andre!

– Vær tydelig og kortfattet når du presenterer deg selv og ditt prosjekt, by:Larm er VM i hilsing så det er viktig at folk har et positivt minne av møtet med deg, sier Savio.

Og ikke minst:

– Følg opp etter festivalen, det er veldig unorsk og blir lagt merke til, legger han til.

Han har mange minneverdige opplevelser fra by:Larm, og trekker blant annet frem engelske journalister i pub-til-pub sko på vei til Prekestolen, Dipsomaniacs i ’98, Marit Larsen og Adjagas i ’05, Årabrot og Susanne Sundfør i Tromsø i ’06, Pom Poko og Bisse i ’17, som noen høydepunkter.

– Susanne er nok den opplevelsen som sitter best, hun fikk en hotellresepsjon med skravlete bransjemennesker til å holde kjeft etter å ha sunget i 5 sekunder. Magisk., avslutter han.