Internasjonal bransje på by:Larm – hva tenker de?

Én av dem har ikke vært på by:Larm siden 2008, og en annen kommer for første gang. Det de har til felles er en stor interesse for norsk musikk

Skrevet av Rebeca 27.02.2019

Sigrid bylarm 2017

Årets festival og konferanse nærmer seg med stormskritt. Snart pakker et stort antall internasjonale delegater kofferten og setter snuta mot Norge og Oslo for by:Larm 2019.

Festivalen har etablert seg i løpet av sine 22 år som én av de viktigste showcase-festivalene i Europa, og den viktigste i Norden. Artister og delegater reiser fra hele verden for å delta og spille, i håp om å finne det neste store navnet eller finne den riktige samarbeidspartneren å skrive en kontrakt med.

Man har flere ganger hørt om at den internasjonale bransjen kommer til Oslo for å finne nytt talent, men hvem er de og hva ser de etter? Har de noen gode eller dårlige opplevelser fra tidligere år?

Vi tok en prat med et knippe av de internasjonale bransjefolkene som tar turen i 2019.

Til de stilte vi følgende spørsmål:

1. Hvorfor kommer du til by:Larm? Er det noe spesielt du ser etter?

2. Hva har du hørt om by:Larm, eller om du har vært her før – har du noen gode minner å dele?

3. Hva kan du si om den norske musikkbransjen?

Donna Busch

Jobber for: GoldenvoiceHvor: Los AngelesHva: «Talent buyer», klubbpromotør og booker artister til Coachella

Kan ses på vårt panel: Fra by:Larm til Coachella, fredag 1. mars i Mathallen.

1.– Dette er tredje gang jeg kommer til Oslo for by:Larm, og første gang var tilbake i 2009. Jeg gleder meg veldig til å finne nye artister, og dette er en fantastisk festival å sjekke ut nye band i intime lokaler.

2.– Som sagt var jeg på by:Larm for første gang i 2009, og da så jeg First Aid Kit på en bitteliten bar/scene. Jeg ble målløs av stemmene og talentet jeg så. De var så unge, noe som imponerte meg veldig, og jeg visste at de kom til å bli å sett internasjonalt. Vi har nå jobbet med de siste årene og jeg er så glad for suksessen de har sett. Andre gang på by:Larm var tre eller fire år siden hvor jeg hadde samme opplevelse med Aurora – helt målløs.

3.– Jeg er stor fan av norske artister, og når jeg tenker over det så blir det nesten urettferdig for mange Skandinaviske artister. Aurora og Sigrid er mine to favoritter fra Norge. Jeg hadde faktisk et utsolgt show med Aurora her i LA med Aurora for noen uker siden. Og! Vi kan ikke glemme å nevne min favoritt gjennom tidene; Turbonegro! Helt geniale!

Jonas Seetge

Jobber for: Landstreicher BookingHvor: BerlinHva: Festivalkurator (Kosmonaut Festival, Puls Open Air & Cardinal Sessions Festival)

1.– En kollega av meg var på by:Larm i fjor og fortalte meg at det hadde vært veldig bra. Hun kom i kontakt med mange nordiske managere og elsker atmosfæren. I tillegg møtte jeg en dame fra Oslo sist jeg var på ferie, og hun var så begeistret for hele opplevelsen. Derfor ble jeg overbevist, og nå gleder jeg meg veldig til min første tur til by:Larm. Så skal det jo sies at jeg er festivalarrangør, så jeg leter selvfølgelig etter nye, fremadstormende artister fra alle land i Skandinavia.

2.– Som sagt, er dette første gang, men det er alltid en festival som folk har anbefalt meg å dra på.

3.– Det eneste jeg vet er at det er et enormt marked for nye artister, og at den norske stat er gode til å støtte opp om de. Det er nok en en god grunn til at jeg får flere og flere norske artister under radaren og i spillelistene mine på Spotify. Jeg gleder meg til å endelig få se noen av de live under by:Larm.

Viktoria Renner

Jobber for: OZMOZEHvor: BerlinHva: Managing Partner

1.– Det er en fantastisk mulighet for meg til å utforske fremtredende artister, samt møte likesinnede entreprenører fra ulike territorier. Med merkevarene og musikkagenturet mitt, OZMOZE, prøver vi alltid å finne nytt talent som kan være bra for samarbeid med merkevarer, sync og vårt egne publishingselskap. Dette skaper synergier for merkevarer og artister. I min andre rolle, som er å være A&R rådgiver for Columbia i Tyskland, så er jeg spesielt på utkikk etter nye signeringer.

2.– Jeg ble oppfordret av et management selskap som vi har et samarbeid med om dagen. De er veldig begeistrede for by:Larm og har pleid å reise hit. Dette blir min første gang, og jeg gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker og selskaper fra ulike områder. For oss er det helt avgjørende å holde seg oppdatert om nye subkulturer og sjangere, hypede artister, management- og musikkselskaper. Med OZMOZE prøver vi å ha de ferskeste talentene og trendene som kan fungere godt med våre prosjekter og kampanjer. By:Larm er en perfekt mulighet til å finne begge på et sted, utvide nettverket vårt og finne synergier med kreative og profesjonelle.

3.– Norge er kjent for å bruke mye penger på musikk, og har en unik samling av nytt talent og innovatører. Sigrid, Aurora og Kygo er bare noen av de få og nyeste eksemplene på at Norge ikke er et marked man skal se forbi. Man finner dyktige artister og låtskrivere innen populærmusikken, men også i den alternative og eksperimentelle verdenen. Artister som Jimi Somewhere, Ivan Ave, Softcore Untd. har et lo-fi-lydbilde og en ny stil som jeg har fulgt med på en stund.

Micke Lindevall

Jobber for: DebaserHvor: StockholmHva: Head of program

1.– Nettverksbygging, inspirasjon og for å lete etter nytt talent. Debaser er en del av et nordisk nettverk som som hjelper fremadstormende talenter fra våre naboland. Det gir meg en god mulighet til å utforske og komme i kontakt med interessante, nye artister som jeg har tro på kan fungere i Stockholm.

2.– Jeg har ikke vært på by:Larm siden 2008, men før det pleide jeg å dra hvert år da det ble arrangert i ulike byer. Første gang jeg var på by:Larm var da det ble arrangert i Bergen i 2000. Kan ikke si noe annet enn at jeg kun har gode minner. Tilbake på den tiden var det svært lite, og vi var heller ikke mange internasjonale delegater. Så flyttet det til Oslo hvor det begynte å bli større. Det blir interessant å se hvordan festivalen har utviklet seg de siste ti årene. Jeg vil si at by:Larm er den viktigste showcase-festivalen/konferansen i Norden i 2019.

3.– Veldig samarbeidsvillig, mottakelig og mektig.

Donnabusch goldenvoice600x4 600x400
Jonasseetge resgood600x400 600x400
Viktoriarenner ozmoze600x40 600x400
Mickelindevall debaser600x4 600x400