Stor norsk delegasjon til jazzahead! 2022

35 bransjeaktører tok turen til verdens største bransjearrangement for jazz i Bremen.

Skrevet av Tina Brodal 02.05.2022

Jazz no lansering 2022
Lansering av promo-utgivelsen «JazzCD.no – This is Our Music» under årets jazzahead! med Magnus Oseth på trompet.

En samlet norsk jazzbransje reiste til Bremen med sterkt ønske om gjenerobre posisjonen som ledende innen kreativ improvisasjonsmusikk i Europa. I alt 35 delegater deltok og kunne rapportere om svært god respons. Norge var partnerland i 2019 og det har satt sine spor til tross for en uheldig to års pause.

Les rapporten fra 2019 HER.

Jazzahead! er verdens største bransjearrangement for jazz som årlig samler over 3400 bransjefolk. Messen besto av en rekke showcaser og Music Norway var til stede med en norsk stand. Norge hadde ingen egne showcaser i år, men to musikere var med på utenlandske prosjekter: Magnus Oseth (tpt) i Kathrine Windfeld Big Band (DEN) og Lage Lund (gtr) i Melissa Aldana Quartet (US).

Norsk stand jazzahead 2022
Norsk stand på jazzahead 2022 i Bremen.

Martin Kvam fra Is it Jazz? Records er en av de norske delegatene som deltok i Bremen og som fikk godt utbytte av tilstedeværelsen.

- Det var veldig fint å være til stede på jazzahead! igjen etter flere år uten en fysisk møteplass innen sjangeren. Det er alltid en glede å møte gamle kjente fra den europeiske jazzscenen, og ikke minst det å møte nye kontakter. Som et nystartet norsk plateselskap er Jazzahead perfekt til å introdusere labelet, og det er for oss veldig viktig med direkte møter med både presse, artister og festivaler for videre samarbeid. Årets Jazzahead var en fin kick-off for Is it Jazz? Records, sier Kvam.

Artisten Espen Berg sikret seg blant annet en konsertbooking takket være jazzahead!, i tillegg til flere nye bekjentskaper.

- Jeg hadde én ekstremt effektiv, og ekstremt trivelig dag på jazzahead! torsdag. Møtte mange gode venner og fikk nye bekjentskap, blant annet flere booking-agenter, promotere, festivalsjefer, plateselskap, hovedsakelig fra Norge, Tyskland, Østerrike, Baltikum og Japan. Jeg fikk booket en konsert i Riga, og har god dialog om flere jobber i Tyskland i 2023, sier Berg.

Lanserte norsk sample-CD
Promo-utgivelsen «JazzCD.no – This is Our Music» ble lansert under en godt besøkt mottakelse på åpningsdagen av årets jazzahead! med representanter for den norske ambassaden i Berlin til stede. Dette er tiende gang Norsk jazzforum med støtte fra UD og i samarbeid med Music Norway produserer denne sampleren for internasjonal markedsføring av norsk jazz. Målet er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz, og skape et større internasjonalt marked for norske musikere.

Utgivelsen er produsert både i fysiske eksemplarer og tilgjengeliggjort digitalt.

Les mer om JazzCD.no HER.

Daniel Herskedal var nominert til årets internasjonale album og Ayumi Tanaka Trio nominert for årets internasjonale band under «German Jazz Prize» som ble delt ut i «Metropol Bremen Teater» dagen før jazzahead! startet.

Disse norske bransjeaktørene deltok på årets jazzahead!:
Audun Aschim Steffensen,
5b.no AS / Taragot Sounds,
Silent Fires – Hitra, Chrome Hill,
Cosmopolite Scene, VIBE Agency,
East Norway Jazz Centre,
Oslo Jazz Ensemble,
Espen Berg Trio,
Grappa Musikkforlag,
Is it Jazz? Records,
Karl Ivar Refseth Trio,
Kjell Kalleklev Management,
Kongsberg Jazz Festival,
Magnus Aannestad Oseth Music,
Maijazz - Stavanger International Jazzfestival,
MusikkLosen / Losen Records,
Musikkprofil,
Nasjonal Jazzscene – Victoria,
No Earplugs,
Norsk jazzforum,
NXN Recordings / Naxos,
Oslo Jazz Festival,
Prohibition,
Runar Nørsett Trio,
Daniel Herskedal.

Datoene for neste års jazzahead! er allerede i boks, og det finner sted 28-30 april i Bremen.