Karen Norbakk fikk manager-stipend

Ble delt ut på Skaugum i dag.

Skrevet av Rebeca 02.03.2017

Unspecified 1 600x400

Det er Karen Norbakk i Mandelbaum Management som ble mottager av bransjestipendet som Music Norway annonserte før by:Larm.

Stipendet ble delt ut av Tim Blacksmith, fra management-teamet til Stargate, under en nettverkslunsj i regi av H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen på Skaugum i anledning by:Larm.

Norbakk mottar et personlig stipend på 100.000,-, og et grafisk trykk signert Bendik Kaltenborn. Stipendet skal brukes på å utforske og utnytte internasjonale muligheter for seg og artistene hun representerer. Stipendet deles ut av Music Norway, i samarbeid med Tim Blacksmith og Per Eirik Johansens familie.

Norbakk gjør daglig management for Hasta og Rytmeklubben i Mandelbaum. Øvrige i stallen til Mandelbaum er Cashmere Cat, Bearson, Lindstrøm, Village og Slipmats (Mats Lie Skåre).

Karen Norbakk startet som praktikant i Mandelbaum for tre år siden, og har siden ikke sett seg tilbake. Her har hun både fått og tatt ansvar, og både som assistent for seniormanager Vegard Waske, og nå med egne artister på klientlisten, har Karen det årets jury mener trengs. Juryen lot seg inspirere av engasjementet og visjonen og opplever Karen som modig, inkluderende og klar.

– Uten bransjen flagger artistene våre ut, og med dem forsvinner muligheter til å bygge kompetanse og nettverk her hjemme. Et stipend tidlig i karrieren der man skal investere i å reise ut, bygge relasjoner, bli inspirert og lære, gir selvtillit til å satse. Det har vært et poeng for juryen å finne et talent som har respekt for bransjen de er i, at de viser omsorg for andre og deler og støtter sine kollegaer. Årets bransjetalent framsnakker sine kollegaer og søker kunnskap og erfaringer når anledningen byr seg. En manager som vil skape internasjonale artistkarrierer er uredd og finner sine egne veier. Både lysten til å reise ut og lære, og evnen til å bruke de mulighetene som dukker opp underveis har vært viktig for juryens avgjørelse. Juryen lot seg også begeistre av ideene og tankene til årets bransjetalent, både når det gjelder å finne og utvikle nye artisttalent, knytte kontakter med andre unge bransjetalent, og slik skape sitt personlige nettverk og helt nye muligheter, sier Kathrine Synnes Finnskog, jurymedlem og direktør i Music Norway.

– Vi tror årets vinner har potensiale til å bli en bransjeprofil som vi gjerne vil følge med på i lang tid.

Det er musikkorganisasjonene som har nominert kandidater til stipendet, og en liste på hele 13 nominerte gjorde oppgaven både spennende og morsom for juryen.

Juryen har bestått av:Kristin Benneche, juryleder, advokat, avtroppende styremedlem i Music NorwayTim Blacksmith, manager Stargate, Stellar SongsKathrine Synnes Finnskog, direktør Music NorwayElin Aamodt, daglig leder GramartTonje Kaada, rådsleder Musikkindustriens NæringsrådJarle Bernhoft, artistSela Hoel Nymo, familie Per Eirik Johansen