Låtskrivercamp på by:Larm

Låtskrivere er i fokus når by:Songs arrangeres for første gang under by:Larm i år.

Skrevet av Rebeca 16.01.2015

Martinschilde 600

Waterfall, Toothfairy Warner Chappell, 5 Star Enterntainment og Whiteroom er drivkreftene bak prosjektet som vil finne sted i Whiteroom sine studioer i Asker og Tanken studio i Sandvika. Ideen bak er å rette fokus mot og videreutvikle låtskriver-delen av bransjen og trekke internasjonal bransje til Norge for å skrive og produsere. Det skal ikke være noen motsetninger med det å ha base i Oslo og å jobbe internasjonalt som låtskriver og produsent.

Deltakerne vil primært komme fra nevnte selskaper, men flere nasjonale og internasjonale låtskrivere fra andre studioer og selskaper vil delta.

Music Norway har sammen med by:Larm International fokus på USA, og har invitert flere A&Rs og plateselskap fra USA til å overvære og evaluere arbeidet som finner sted på låtskrivercampen. Utenriksdepartementet er også med og støtter dette tiltaket.

Les også: Låtskrivercamp i Asker gir gjengklang på Billboard

Forventningene til låtskrivercampen er store:

– Vi har fasilitert camp med Whiteroom tidligere og resultatet var blant annet topp 10 på Billboard, det burde kunne gå nå også, sier Martin Schilde i Toothfairy. Ved siden av dette er forventingene å øke oppmerksomheten på hvilke talent det er her til lands. Vi tror på det å samle talenter og jobber for den nye sounden. Her har vi klart å komme gjennom internasjonalt, det å kunne invitere et bredt spekter av internasjonale toplinere sammen med norske produsenter og samarbeide med norske aktører som har samme mål tror jeg kan være med på å gi by:Songs en kickstart på vei mot stjernene.

by:Songs strekker seg også utenfor låtskrivercampen. Seminarer, paneler og lyttesessions vil bli avholdt under by:Songs-banneret.

– Målet er at dette kan gi by:Songs varighet og kan etableres som en attraktiv arena for produsenter og låtskrivere som vil ut i verden, på lik linje som Robin Jenssen i Song:Expo har klart å få til i Trondheim mot det asiatiske markedet spesielt, forteller Schilde.

by:Songs arrangeres fra 28. februar til 4. mars.