Mange delegater til Folkelarm

23 delegater fra utlandet kommer til Oslo for å nettverke med norsk bransje og se konserter.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 24.11.2021

Folkelarm generell

For å kickstarte årets Folkelarm inviteres det til gratis minglefest for bransjen torsdag 25. november klokka 20:00 i kjelleren på Riksscenen i Oslo.

Folkelarm er en showcase-festival og et bransjetreff på Riksscenen i Oslo med mål om å markedsføre nordisk folke- og verdensmusikk for norsk og internasjonal musikkbransje. Arrangementet eies og administreres av FolkOrg – organisasjonen for folkemusikk og folkedans.

Over 20 nordiske artister og band deltar i showcaseprogrammet som foregår på Riksscenen i Oslo 25-27. november. Av norske navn kan vi nevne Hallvard T. Bjørgum og Daniel Sandèn-Warg, Kvedarkvintetten, Meelodi, Stampestuen, Vassvik og Ævestaden. Som vanlig er det også et omfattende seminarprogram på dagtid torsdag og fredag.

Nettverksbygging er noe av det viktigste for å lykkes i det internasjonale markedet.

— Aslak Oppebøen, prosjektleder Music Norway

Music Norway er samarbeidspartner på det internasjonale besøksprogrammet hvor 23 utenlandske delegater deltar.

– Vårt mål er å skape møteplasser mellom utenlandske og norske bransjeaktører og endelig er det igjen mulig. I tillegg er vi selvfølgelig opptatt av at både presse og bransje får se noe av det ypperste vi kan vise fram av norske folkemusikere, sier Oppebøen.

Torsdag kl. 19 går årets Folkelarmpris av stabelen og her er listen over nominerte:

De nominerte i kategorien solo er:Thov G. Wetterhus - Stålslått (Motvind Records)Britt Pernille Frøholm - Fokhaugen (Kviven Records)Sigrid Stubsveen - En Skulle Levd Før og En Skulle Levd Nå (ta:lik)

De nominerte i kategorien dokumentasjon er:Diverse Artister - Høyre du mann! Langeleikopptak 1955-83 (Norsk folkemusikksamling, NB)Jon Rosenlid og Samuel Bergset - Historisk slåttespel frå Nordfjord (Aksent)Kjellbjørn Karsrud - Soga om spelemannen Ola G. Okshovd (ta:lik)

De nominerte i kategorien tradisjonelt samspill er:Egeland / Marin - Farvel, farvel (Taragot)Lillebo & Stubsveen - Engerdal (ta:lik)Nordic Fiddlers Block - Bonfrost (NFB Records)Tufskrøkjun - Nordavind (ta:lik)

De nominerte i kategorien åpen klasse er:Kim Rysstad - Draumkvedet (GAMA! Records)Valkyrien Allstars - Slutte og Byne (Heilo)Ævestaden - Ingen Mere Gråter (Heilo)Kjorstadbrørne - Kjære Min Maur (ta:lik)Aurom - Utan Å Dirre (Nye Nor)