Meld deg på til jazzahead 2023

Årets store jazzbegivenhet i slutten av april.

Skrevet av Aslak Oppebøen 17.01.2023

LILJA Pressebilde 1 foto Anne Valeur
Oddrun Lilja Jonsdottír spiller showcase på jazzahead - Foto: Anne Valeur

Jazzahead! i Bremen er verdens største bransjearrangement for jazz. Det samler årlig over 3400 bransjefolk. Messen består av stands, showcaser og seminarer og finner sted i tidsrommet 27-30 april. Vi inviterer alle innenfor jazzmiljøet til å delta på denne viktige arenaen. Vi vil spesielt anbefale musikere med internasjonale ambisjoner om å reise til jazzahead selv om man ikke spiller showcase.

Norge har som vanlig stand i et felles nordisk område. Den organiseres av Music Norway i samarbeid med Norsk jazzforum.

Slik melder du deg på årets jazzahead!, blir tilknyttet den norske standen og får 19% rabatt:

- Gå inn HER
- Velg "co-exhibitor" under Music Norway, Stand 6E22, Kontakt: Aslak Oppebøen, Rabattkode: R1GEMST

Deltakerportalen finner du HER

I år er bandene LILJA og LAV SOL valgt ut av juryen til å spille ofisielle showcaser, mens gruppen Bliss Quintet spiller på jazzaheads Club Night den 28. april på "Neusis" (se nederst).

Vi sees i Bremen til våren!

SHOWCASEARTISTER:

LAV SOL Photo Miriam Namtero Kibakaya
LAV SOL spiller showcase på jazzahead 2023 - foto: Miriam Namtero Kibakaya

LAV SOL er inspirert av elektronika, hip-hop og rock, med inflytelser fra The Beatles' Ringo Starr til Aphex Twin's trommemaskiner. Dette reflekteres i følelsen og energien i komposisjonene. Det akustiske grunnlaget smelter sammen med elektroniske elementer i besetningen som består av tuba, synth og trommer - alt gjennom et rikt bibliotek av samples og effekter. Med utgangspunkt i jazzmiljøet i Trondheim, startet August Glännestrand, Heiða Karine Jóhannesdóttir og Håvard Aufles å spille sammen i 2021. Gruppen begynte å eksperimentere med grafiske partiturer og riff som ble rammene i improvisasjonsmusikk med hiphop/electronica-tilnærming. Resultatet ble en audiovisuell konsert hvor improvisasjon og bilder møtes.

August Glännestrand - trommer
Heiða Karine Jóhannesdóttir - tuba
Håvard Aufles - keyboard

https://youtu.be/vLbRQnvQfeI

Bliss Quintet, foto: Joakim Lambek
BLISS QUINTET spiller showcase på jazzahead 2023 - foto: Joakim Lambek

BLISS QUINTET - En fin balanse av komponert og improvisert, vakkert og voldsomt, strukturert og lekent, lite og stort. På den korte tiden BLISS har eksistert, har de markert seg som et fenomen innen framtidens jazzgenerasjon. De har spilt på scener og festivaler som Oslo jazzfestival, Canal Street, Dølajazz, Nasjonal jazzscene og Dokkhuset scene. I 2020 spilte de på Nordic showcase under Oslojazz og ble valgt ut av festivalen til å være en del av deres hovedprogram i 2021. BLISS gir ut sitt debutalbum i 2022 med påfølgende turne i Norge og Europa. BLISS sin musikk kan klassifiseres som energisk samtidsjazz. Musikken er rytmisk pulserende med klanglige og melodiske preg, der musikerne tar i bruk elementer fra intrikate komposisjoner innad i bandet. Samspill og lekenhet står sterkt i fokus, med inspirasjon hentet fra band og musikere som Atomic, Masqualero, Kenny Wheeler og Jan Garbarek.

Oscar Andreas Haug, trompet
Zakarias Meyer Øverli, saksofon
Benjamín Gísli Einarsson, piano
Gard Kronborg, bass
Rino Sivathas, trommer

https://www.blissquintet.com/

LILJA Pressebilde 1 foto Anne Valeur
LILJA spiller showcase på jazzahead - Foto: Anne Valeur

LILJA
Oddrun Lilja Jonsdottir er en gitarist, sanger og komponist fra Oslo. Hun har turnert i Asia, Afrika, Midtøsten, Europa og New York, og har samarbeidet med store navn innenfor jazz- og tradisjonsmusikken - både hjemme og ute. Hun har spilt med gruppen Moksha, som utga sitt debutalbum "The Beauty of an Arbitrary Moment" på plateselskapet Jazzland i 2016, og i "New Conception of Jazz" med Bugge Wesseltoft. I tillegg har hun flere samarbeidsprosjekter, bl.a. med den Pakistanske sitar-virtuosen Ustad Ashraf Sharif Khan, samt i trio med saxofonisten Marthe Lea og den Marokkanske gnawa masteren Zakaria Houaouara. I hennes eget soloprosjekt "LILJA" har hun samlet sine favorittmusikere og komponert musikk til ti byer hun har besøkt de siste årene.

http://www.lilja.world/