Music Norway markerer 10 år

Siden Music Norway ble stiftet i august 2012 har norsk musikkbransje vært gjennom en god vekstperiode. Nå ønsker Music Norway å markere dette med et knippe artister som forteller sine historier fra denne tiden i en videoserie på sosiale medier.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 25.11.2022

Jubileumsbilde-logo

Fra mandag 28. november frem til 9. desember vil Music Norway publisere historier fra flere norske artisters karriere, fortalt av artistene selv. Selve 10-årsmarkering for stiftelsen skjer 9. desember på Trekanten i Oslo, hvor også videoene vil bli vist. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og utenriksminister Anniken Huitfeldt vil være til stede på Trekanten. Huitfeldt var kulturminister da Music Norway ble opprettet.

- Nå gleder vi oss til å feire med alle som har heiet, brukt og støttet Music Norway gjennom våre 10 første år. Våre viktigste støttespillere er Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet, som ikke bare finansierer og bidrar til at norske talenter når nytt publikum over hele verden, men som også er genuint interessert, lyttende og deltar gjerne når de kan, sier avtroppende direktør i Music Norway Kathrine Synnes Finnskog.

- Vi er veldig glade for at både kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og utenriksminister Anniken Huitfeldt har bekreftet at de kommer innom for å hilse til hele musikklivet. Det Music Norway liker aller best er å lage gode møteplasser og starte gode samtaler. Vi opplever at det er god kontakt og ikke minst god vilje til å bistå norsk musikkliv ut i verden, både gjennom egne satsinger som «Musikk ut i Verden», gjennom Spellemann-stipendet "Det var her det startet" og ha tillit til nye tiltak og ordninger som etablerers, men også ved å spise lunsj og lære av Kygo, møte Stargate og høre deres i historie i Los Angeles, eller stille opp når vi satset stort under jazzahead! i Bremen i 2019.

Norge har levert talenter som har blitt store internasjonale stjerner. Og bak disse står en rekke aktører som bidrar til å etablere samarbeid og avtaler over hele verden.

- Det er først og fremst artistene, låtskriverne, produsentene og deres støttespillere i bransjen som skal ha æren for den suksessen mange har opplevd de siste 10 årene, sier Synnes Finnskog.

- Vi er stolte over å ha vært med på den suksesshistorien den norske musikkbransjen har vært i denne perioden, som har resultert i at de som skaper, spiller og promoterer musikken virkelig har satt Norge på kartet som musikknasjon der ute. Det er veldig fint å høre artistenes egne historier om hvordan de har opplevd og opplever å ha karriere internasjonalt, avslutter Finnskog.

Artistene som er med i videoserien er Kvelertak, Lise Davidsen, Bendik Giske, Alan Walker, Sigrid og Keiino.