Music Norway på FiB i Bergen

Internasjonalt besøksprogram og seminar om mangfold.

Skrevet av Carl Kristian Johansen 27.05.2021

Panelfib

Festspillene i Bergen er i gang med sitt internasjonale delegatprogram der Music Norway og Danse- og teatersentrum (PAHN) er samarbeidspartnere.

I år vil besøksprogrammet foregå digitalt og gjester invitert fra hele verden. De får muligheten til å følge hele programmet under Festspillene i Bergen og det vil være en samling torsdag 27. mai med delegatene der direktør i FiB Anders Beyer møter delegatene.

Noen av artistene som spiller er Mari Samuelsen, Christian Ihle Hadland, Eldbjørg Hemsing, Fredrik Saroea, Håvard Gimse, og Kajsa Balto.

Einar Idsøe Eidsvåg, fagansvarlig for kunstmusikk og mangfold i Music Norway er til stede på FiB og følger det internasjonale delegatprogrammet samt deltar i en paneldebatt om mangfold i kunstmusikken som skjer fredag kl 14. i Bergen Offentlige Bibliotek.

Paneldebatten skal ta for seg mangfoldssituasjonen i det klassiske musikkmiljøet i Norge og diskutere hvilke tiltak som er nødvendig for å øke mangfoldet. Samtidig skal debatten ta inn hva som skjer internasjonalt på dette området og hvilke tiltak som er satt i gang der ute på mangfoldssiden.

Les mer om paneldebatten HER