Music Norway reiser til Bergen og Vill Vill Vest

Den sjette utgaven av Vill Vill Vest skjer fra 9.- 11. september. Her skal 60 nye norske artister spille på Bergens kjente og kjære scener.

Skrevet av Kristiane Lunde 08.09.2021

Vvv

Siden 2016 har Vill Vill Vest løftet fram nye musikalske talenter for publikum, nasjonal- og internasjonal musikkbransje, og flere av Norges mest kjente artister startet karrieren sin på en scenen under Vill Vill Vest.

Sammen med interesseorganisasjonen Brak inviterer Vill Vill Vest til konferanser, seminarer og konserter i Bergen sentrum. I tillegg er festivalen en viktig møteplass mellom artister og bransjen, med norske og internasjonale musikkselskaper representert.

På konferansen presenterer Music Norway panelet Eksport og Identitet. Dette skjer torsdag kl. 15 på Kulturhuset i Bergen.

Geir Luedy i Made management (AURORA, Sigrid), Kristine Bjørnstad (boy pablo) og Ben Blackburn (girl in red) skal diskutere hvordan de jobber strategisk med eksport og hvordan de har klart å bygge opp dedikerte fanbaser og internasjonale karrierer for sine artister. De skal også snakke om hvordan de utvikler identitet og konsept - samtidig som de ivaretar det genuine med artisten. Moderator på panelet er Music Norway direktør Kathrine Synnes Finnskog.

I panelet finner du:

Kristine Bjørnstad
Kristine er MD og medeier i Bergen/Oslo-baserte 777 MUSIC. 777 MUSIC startet som en YouTube-kanal med stunt-intervjuer og musikkvideoer og fortsatte som reise med et av landets største internasjonale musikk-stjerneskudd boy pablo. Dette ledet til vennskap mellom bransje-veteraner og kreative idioter, og en drøm om å skape et internasjonalt musikkselskap for fremtiden som bygger på en genuin kjærlighet for musikk. I dag er 777 MUSIC plateselskap, forlag, management og hjemmet til artister som blant annet boy pablo, FUR og GABIFUEGO.

Ben Blackburn
Ben er gründeren av Twenty Ten Management, og representerer for tiden en mengde med artister inkludert det norske stjerneskuddet girl in red. Dessuten har Blackburn nylig opprettet en ny kreativ hub for sin ekspanderende artiststall. Disse inkluderer den virale hiten Dhruv og engelske up and coming soveroms-artisten Dexter. Før han begynte med management jobbet han som engelsk A&R i Virgin EMI (Universal Music) og Atlantic Records (Warner Music).

Geir Luedy
Geir har medvirket i mer enn 100 plateproduksjoner som musiker, produsent eller komponist. Han startet Lydriket studio i 1998 og produksjonsselskapet Your Favourite Music i 2003. Begge disse selskapene ble en del av MADE da Geir gikk inn i selskapet i 2012. Første artist Geir startet med som manager i MADE var AURORA. Siden har han signert artister som Sigrid, iris m.fl. Han er i dag daglig leder i selskapet.

Moderator: Kathrine Synnes Finnskog
Kathrine har vært aktiv i norsk musikkbransje i en årrekke. I 2013 ble Finnskog Music Norways første direktør. Stiftelsen sitt oppdrag er å øke eksporten til kreative selskaper innen musikksektoren. Hun er også et aktivt medlem av en rekke rådgivende styrer knyttet til eksport, inkludert Team Norge, Musikkindustriens Næringsråd (MIR) og Nomex. Finnskog har engasjert seg for å styrke likestilling og mangfold i musikkbransjen og tatt initiativ til å skape flere tverrfaglige nettverk, deriblant Norwegian Arts Abroad, Mustech Norway og Nordic Folk Alliance. Hun er for tiden aktiv i en rekke av disse nettverkene.

Music Norway og Norske Konsertarrangører inviterer til vorspiel torsdag kl. 18:00 på Kulturhuset.

- Avslutt den første konferansedagen og kom å heng med oss og alle de andre fine folka i Bergen. Her blir det garantert topp stemning, noe godt å drikke og enkel servering fra lokal sjappe. Her håper vi å treffe alle dere som er på Vill Vill Vest, sier Finnskog.

Et annet spennende panel å få med seg er CMU presents: The Sync Market In 2021 fra kl. 12 til kl 13 på Kulturhuset.

Her kan du bli kjent med den indre virkemåten til- og de siste trendene i det viktige sync-markedet. Finn ut hvordan TV-, film-, spill- og reklamefirmaer velger musikk til sine produksjoner; hvordan sync-avtaler er strukturert og utvikler seg; og hvordan kringkastere, produsenter og merker liker å jobbe med artister og musikkindustrien. I tillegg diskuterer vi hvordan artister, låtskrivere og studioprodusenter kan etablere seg på denne siden av virksomheten, enten de søker originale provisjonsmuligheter, eller er interessert i å lage produksjonsmusikk, eller ønsker å sette sine eksisterende sanger eller innspillinger for synkronisering.

Hør fra musikkledere, musikkledere og sync-eksperter, inkludert Pete Kelly fra BT Sport, Joanna Gregory fra Cavendish Music, Jenn Egan fra Eyeline Music og Pip Newby fra Friends Vs Music. CMUs Chris Cooke modererer.

Øvrig konferanseprogram finnes HER.

Disse skal til Bergen fra Music Norway: