Music Norway søker rådgiver/prosjektleder

Internasjonal etterspørsel etter musikk skapt i Norge øker og ambisjonene i musikkindustrien vår vokser. Music Norway skal nå styrke laget for å imøtekomme bransjens behov for tilgang til eksportmuligheter, markedsinnsikt og internasjonalisering.

Skrevet av Kristiane Lunde 10.06.2021

Roundtable Bylarm2020 B5 D7377 Foto Helge Brekke

Om stillingen:
Music Norway søker etter en strukturert og motivert rådgiver på internasjonale eksportmuligheter, som evner å bygge relevante internasjonale nettverk og skape relasjoner til vår egen bransje.

Du bør ha god forståelse av mekanismene i musikkbransjen, de ulike rollene og de ulike inntektsstrømmene. Du må ha en bred interesse for musikkfeltet, og kunne håndtere ulike sjangre og sektorer. Du er glad i mennesker, åpen for nye impulser og en god nettverksbygger.

Søknadsfrist: 9. juli 2021. Send søknad til jobbsoknad@musicnorway.no

Hvem er du:
Hos oss skal du lede prosjekter som tilfører musikkbransjen i Norge oppdaterte nettverk og markedskunnskap og bidrar til å øke eksportmulighetene på tvers av sjanger og sektor. Du skal bygge og dele internasjonalt nettverk med musikklivet og utvikle møteplasser som stimulerer til nye samarbeid og bygger kompetanse.

Du bør ha erfaring fra prosjektledelse, og være trygg på å gjennomføre både fysiske og digitale prosjekt. Du må være klar for reiseaktivitet og like en aktiv arbeidsdag med mange baller i luften. Du må evne å utvikle både nye og eksisterende prosjekter som svarer på bransjens og organisasjonens behov. Det blir nødvendig å utføre administrative og koordinerende oppgaver, som krever struktur og godt skriftlig språk.

Vi ønsker oss en positiv og kreativ kollega, som både tar egne initiativ og som fungerer godt i team. Erfaringer og kontakt med relevante miljøer i inn- og utland fra før er positivt. Du bør ha gode norsk og engelsk kunnskaper, både skriftlig og muntlig.

Hvem er vi:
Music Norway finansieres av Kulturdepartementet, og er Utenriksdepartementet rådgiver på musikkfeltet. Eksportorganisasjonen ble etablert i 2012, med mandat til å øke den norske musikkeksporten. Organisasjonen utvikler og legger til rette for relevante eksportfremstøt, kompetanseprogram og tilskuddsordninger, med målsetting å nå et større publikum og hente inntekter fra flere markeder.

Vi tilbyr virkemidler, nettverk og innsikt som åpner nye muligheter og nye markeder for musikklivet. Vi følger tett med på utviklingen i den globale musikkbransjen, og veileder norske musikkaktører som søker internasjonale samarbeidspartnere og muligheter. Vi henter kunnskap og erfaringer, og vi lytter til bransjens behov for å utvikle relevante tiltak i samarbeid med aktører på tvers av musikklivet.

Arbeidsoppgaver:

 • Kartlegge, etablere og rådgi på internasjonale samarbeidspartnere ovenfor musikkbransjen i Norge.
 • Utvikle og prosjektlede både fysiske arenaer og digitale tiltak som oppfordrer til internasjonalisering og økt markedsinnsikt.
 • Være aktivt til stede på relevante bransjearenaer over hele landet for å koble norsk og internasjonal musikkbransje.

Vi tilbyr:

 • Fast stilling i 100% som Internasjonal rådgiver/prosjektleder.
 • Lønn etter avtale. Kontorsted: Oslo.
 • Vi er et kompetansedrevet og kreativt arbeidsmiljø sentralt på Solli plass.
 • Du både får mye ansvar og fleksible arbeidstider, gode kolleger og et spennende miljø å ferdes i.

Krav til søker:

 • Du må ha innsikt i musikkbransjen
 • Du bør ha internasjonal erfaring
 • Gode engelskkunnskaper og kommunikasjonsevner
 • Samarbeider godt i et større team

Stillingen inngår i prosjektavdelingen og er en del av hovedkontoret i Oslo. Det vil være behov for å ha god oversikt over musikkeksportbransjen over hele landet som vil kreve tilstedeværelse i andre byer enn Oslo i perioder.

Spørsmål om stilling: kathrine@musicnorway.no

Vi oppfordrer kvalifiserte søkere med nedsatt funksjonsevner, hull i CV eller minoritetsbakgrunn til å søke stillingen.

Søknadsfrist: 9. juli 2021. Send søknad til jobbsoknad@musicnorway.no