NOMEX i Los Angeles

Fra 7-10. mai 2017 arrangerte de nordiske eksportkontorene, via NOMEX, et trade mission til Los Angeles.

Skrevet av Rebeca 19.05.2017

Giltosv 400 600x400


Denne måneden fikk 30 norske, svenske og finske selskaper bli med på NOMEX Trade Missison i Los Angeles, i regi av Music Finland, med hjelp fra Music Norway.

Blant deltakerne var Playground Sverige, BMG Scandinavia, Ten Music Group, IFPI Sweden, Live Nation Finland og Elements Music. Norge var representert av Karen Norbakk i Mandelbaum, Wendi Kazonza i Oslo Records, Mia Hallesby i Gilt og Harald Austad/Supervillain.

Etter en meet & greet med middag på søndagen spratt alle opp mandag morgen for å bli skolert i sync og publishing.

Turen gikk først til publishing/management-«powerhouse» Pulse og deres partner Hitcher, som er et godt etablert boutique-firma som gjør lisensiering, supervision, markedsføring og musikkproduksjon. Timen i deres studio i Silver Lake ga oss grundig innsyn i hvordan de jobber. Samt en fin mulighet for de nordiske representantene å vise frem sin musikk fremover.

En kjapp Uber-tur senere så ble det Music Supervision/Licensing-panel med Reuben Sears/Buddha-Jones, Laura Katz/Supe Troop, Joel Roman/Paradigm, Ann Klein/music supervisor, Billy Gottlieb/music supervisor (Shameless, Pulp Fiction, Wonder Woman):

Sync- og publishing-praten fortsatte med blant annet juridiske innspill om hvordan man går frem, før det var klart for firmabesøk: Paradigm Talent Agency, Warner/Chappell og Spotify.

Den hektiske mandagen ble avsluttet med «industry mixer» på St. Felix i Hollywood, hvor flere LA-bransjefolk fra alle felt skålte med skandinavierne.

Karen Norbakk fra Mandelbaum hos Spotify i Los Angeles sammen med Music Norways LA-rep Gisle G. Stokland:

Tirsdagen åpnet med frokost i Bel Air-residensen til den finske konsulen, med panel om branding med blant andre ikke så små CAA til dessert.

Vi flyttet oss så fra Los Angeles’ svar på Holmenkollen til nye firmabesøk i LA-gryta. Først 411 Music Group og ASCAP, før vi vendte snuten mot Apple Musics lekre lokaler, hvor de holder til med sin gratis radiostasjon Beats 1. Beats 1-DJ Samantha Ronson ble med på NOMEX-møtet.

Det var liten tvil om at Apple Music er interessert i en større del av den nordiske kaka. Mer om dette snart.

Kvelden ble avsluttet med stor fest hos konsulen, hvor den norske jazzveteranen Terje Lie fortalte hvordan det var å flytte fra Oslo til LA som musiker på 70-tallet. (Han tok navnet Terry Lee og dro aldri hjem)

NOMEX Trade Missions siste dag var holdt av til personlige møter, hvor vår suverene LA-konsulent Maria Gonzales innfridde selskapenes ønsker så godt som mulig. (Les: Veldig godt.)