Nominér din kandidat til Årets musikkjournalistikk 2021

Skrevet av Edvard Olai Brekke Værland 14.09.2021

Mari Brenna Vollan
Mari Brenna Vollan i Klassekampen vant prisen for 2019. (Foto: Carl Kristian Johansen)

Nominasjon til Årets musikkjournalistikk 2021

De nominerte til Musikkindustriens journalistikkpris kan være redaksjoner, journalister, programledere eller medier som leverer på integritet, er faglig sterk, har oversikt og innsikt og tar musikkindustrien på alvor. Med troverdighet og godt omdømme, skal vinneren inspirere andre musikk- og kulturjournalister til å se bredt og tenke dypt.

Det er mulig å nominere både en hel redaksjon for en samlet innsats for musikk eller sjanger, en enkeltartikkel, en podkast, en journalist eller programleder. Kort sagt: det du mener fortjener å bli løftet frem som årets musikkjournalistikk. Du kan nominere flere saker. Det viktigste kriteriet er at det handler om musikk, at det har blitt publisert fra 2020 frem til i dag, og at det har bidratt til bedre musikkjournalistikk, enten det gjelder en snever sjanger eller store økonomiske trender.

Fristen for å nominere er tirsdag 21. september.

Nominèr din kandidat her!

Mari Brenna Vollan vant prisen for 2019, delt ut på by:Larm i 2020. Brenna Vollan fikk et arbeidsstipend på 10.000 kroner for artikkelserien «Lønnskamp bak spotlyset», som ble delt ut av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Åmås.

Mari Brenna Vollan Knut Olav Åmås.
Vinner i 2019 Mari Brenna Vollan, Klassekampen, og Knut Olav Åmås, Fritt Ord. (Foto: Carl Kristian Johansen)

Juryen da besto av: Veslemøy Østrem (nyhetsredaktør i Vårt Land), Sandeep Singh (radioprogramleder), Tali Da Silva (reporter/kritiker i SVT) og Erik Egenes (pressesjef i by:Larm).