Nominer kandidater til ‘Nordic Music Biz 20 under 30’

Vi skal finne de 20 bransjefolka under 30 år som setter musikk fra Norden på det internasjonale kartet

Skrevet av Rebeca 15.11.2017

Alle kjenner til Alan Walker, Zara Larsson, Of Monsters and Men, Lukas Graham, Tove Lo, Avicii, Kygo, Stargate and Max Martin. De siste årene har Norden fostret talent og internasjonale stjerner som få kunne sett for seg for bare få år siden. Artister, låtskrivere og produsenter fra Norden dominerer hitlister over hele verden og stadig blir nye talent dyrket frem i Norden og omfavnet av et globalt publikum

En vital del av del av oppblomstringen av disse artistene er teamene rundt artistene og for første gang noensinne presenterer vi de unge, nye stemmene i bransjen som tar med seg andre perspektiver, ideer og businessmodeller inn i den nordiske musikkbransjen. 20 nøkkelpersoner som vil være med å forme bransjen i flere år fremover.

Listen blir annonsert i februar 2018, og presentert på by:Larm i Oslo i mars som er den største møteplassen for nordiske artister og nordisk musikkbransje i verden.

Du kan nå være med å nominere. Hvem ser du opp til? Hvem skulle du ønske du jobbet sammen med, eller hvem skulle du ønske jobbet for deg?

For å kvalifisere må kandidatene jobbe i et Nordisk musikk eller underholdningsselskap, eller kulturorganisasjon med tette bånd til musikkbransjen. Kandidater som ble 30 år i 2017 er kvalifisert.

NOMINER KANDIDATER HER

FRIST FOR Å NOMINERE ER 1. DESEMBER

Nasjonale juryer vil gå gjennom alle nominasjoner fra hvert land. De vil lage en longlist fra hvert land som sendes til en felles, Nordisk jury bestående av 10 nøkkelpersoner i Nordisk og internasjonal musikkbransje. Denne juryen vil sammen komme frem til de 20.

Juryen vil basere seg på flere faktorer, inkludert, men ikke begrenset til: vekst i selskapet, karriereutvikling, anseelse i bransjen, innflytelse på bransjen i 2017, artistutvikling, innovasjon i deres felt, konsertinntekter, salg og streamingtall, radio og TV dekning og gjennomførte kampanjer.

20 under 30 er initiert av NOMEX, fellesorganisasjonen for de nordiske eksportkontorene; Export Music Sweden, Iceland Music Export, Music Export Denmark, Music Finland og Music Norway.